Sesongen for det unge skiskyttertalentet fra Åsnes skiskytterlag åpnet veldig bra, men en lungebetennelse i jula skapte noen utfordringer. 

- Det har vært en veldig god sesong resultatmessig, med pallplasser i Askersprinten, Kvalfossprinten og Østlandsmesterskapet. Jeg åpnet sesongen veldig bra, men var uheldig å dra på meg lungbetennelse i jula. Jeg kjenner at jeg har ikke samme kapasiteten som jeg hadde før jeg ble sjuk, men det har jo gått veldig bra allikevel. Det kjentes veldig bra ut skimessig på Hovedlandsrennet og jeg håper at formen kan stige frem til Youngstar-løpet i Kollen 21. mars. Håpet er i alle fall at formen skal være der da, sier Kristian Lien.

30 beste i landet

Youngstar er et arrangement for de 30 beste 15- og 16-åringene i landet basert på kvalifiseringsrenn.

- Kvalikrennene er Kvalfossprinten, Østlandsmesterskapet og Hovedlandsrennet. Det kommer til å bli gått styggfort på første runde, da er det om å gjøre å være kald nok til å slippe om det går for fort. Så må jeg få ned blinkene og komme meg ut i en god posisjon, så er det bare å spa på og håpe på det beste! Det er uansett en opplevelse å få gå Youngstar, sannsynligvis vises arrangementet på NRK lørdag eller søndag etter.  Jeg har ingen forhåpninger om å vinne der, men det er alltid gøy å prestere bra. Neste helg er det renn på Bjerke, Bama Skiskytterfestival, og der stiller flere av favorittene til Youngstar.  Da får man jo en pekepinn på hvordan formen er før det braker løs, smiler Lien.