Den faglige delen av årsmøtet bestod i orientering om arbeidet med å etablere Finnskogen friluftsråd. Paraplyorganisasjonen Norsker Parker informerte også om den internasjonale markedsføring «Parks of Norway», hvor Finnskogen Natur & kulturpark er en av åtte andre norske regionalparker.

Ordfører i Torsby kommune, Ann Kathrin Järåsen, tok ikke gjenvalg som styreleder. Varaordfører i Åsnes kommune, Kristian Botten Pedersen, ble valgt til ny styreleder, med Kurt Eide fra Mattila som nestleder. Lene Margrethe Sætaberget fra DNT Finnskogen og Omegn ble valgt som ny norsk partnerrepresentant.

Daglig leder på norsk side, Herdis Bragelien, og daglig leder på svensk side, Suzann Palmqvist, er veldig fornøyde med den positive holdningen som finnes med tanke på samarbeidet på Finnskogen. De er utrolig stolte av det nye magasinet som nettopp er utgitt. Finnskogmagasinet er gratis og fås tak i hos de fleste turistinformasjoner og reiselivsaktører i regionen.

- Det er veldig spennende å bli valgt som styreleder, og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på arbeidet med å gjøre Finnskogen enda bedre både for oss som bor her, for bedriftene våre og tilreisende, sier Kristian Botten Pedersen.