• FORTSETTER: René Eriksen var også spillende assistent under Holtet, og fortsetter i samme rolle.

Flisa åpnet sesongen med 2 tap i serien og 0-6 hjemme på SolørRadioen Arena mot Elverum i cupen. Og da i tillegg Flisa-trener Patrick Holtet ga seg, så det ikke spesielt lyst ut for Flisa. Men med Kristen Ommang-Engen på benken og René Eriksen på banen mot Lokomotiv Oslo, kom også årets første scoringer og 3 poenger.

Nå er det klart at begge fortsetter på permanent basis ut sesongen, og Ommang-Engen er klar for enda en ny rolle i Flisa fotball.

- Tror kanskje jeg er den eneste som har spilt på alle posisjoner for Flisa i seriekamp: back, stopper, sentral midtbane, kant og spiss. Jeg måtte også steppe inn som keeper mot Aurskog Høland ifjor! smiler Ommang-Engen.

Det er ingen tvil om Kristen Ommang-Engen har Flisa fotball i sitt hjerte og i sine gener, mens han var trener for Braskereidfoss, hadde han fortsatt Grasrotandelen i Flisa fotball. Utenfor banen, har han i tillegg vært sportslig leder, assistenttrener og nå altså hovedtrener!

gir seg som spiller

Fram til nå, har Ommang-Engen vært både spiller og sportslig leder, men nå er det slutt - foreløpig - på spillerkarrieren.

- Når situasjonen ble som den ble, handler det om å gjøre det som er best for klubben. Jeg gir meg derfor som spiller, går ut av rollen som sportslig leder og inn som hovedtrener, sier Ommang-Engen.

Da Patrick Holtet ga seg som trener, kunne man heldigvis for klubben, lete i egne rekker etter erstatter.

- Dette var jo overhodet ingen situasjon jeg hadde tenkt på, så jeg har jo måttet gå en del runder med både samboer og meg selv om dette var gjennomførbart. Tidsbruken min vil bli omtrent det samme, pluss at rollen som sportslig leder overtas av noen andre og da vil det være mulig å få til dette, smiler Ommang-Engen.

René Eriksen var også spillende assisttrener under Patrick Holtet, og han fortsetter i samme rolle.

- Når avgjørelsen nå er tatt, er jeg veldig i angrepsposisjon i forhold til trenerjobben. Jeg liker å sette mål og jobbe mot det og trivdes godt i rollen som hovedtrener på Braskereidfoss, og som assistent i Flisa. Så jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Ommang-Engen.

- flisa har gitt meg mye i oppveksten

Og på spørsmål hvorfor han tar på seg denne treneroppgaven og samtidig gir seg som spiller, er svaret ganske enkelt.

- Flisa Fotball har gitt meg utrolig mye gjennom hele oppveksten og vært et viktig fristed for meg som lever med alvorlig sykdom i nærmeste familie. Jeg ønsker å gi tilbake og har et overordnet mål om at barn og unge skal få samme følelser for klubben som jeg har, forklarer Ommang-Engen.

Lørdag reiser den nye treneren og hans Flisa til Oslo, hvor et tippet topplag Korsvoll er motstander.

- Vi fikk en god opplevelse forrige lørdag, og så må vi ta det et steg videre nå i morgen og jobbe knallhardt fremover, lover en offensiv Flisa-trener, Kristen Ommang-Engen.