• TRENER: Kristen Ommang-Engen som trener, her med kaptein Bjørn Erik Krogh Gerson til høyre.

Som iSolør.no skrev om lørdag, vant Flisa fotball 2-3 borte mot Gjøvik-Lyn på lørdag ettermiddag. Selv med utespiller Kristen Ommang-Engen i mål en drøye time, endte det med seier mot et lag som kjemper om å unngå nedrykk - sammen med Flisa fotball.

- Noen måtte steppe inn som keeper, etter at Andreas Smedplass ble skadet etter snaue halvtimen, han fikk seg en ordentlig smell etter en corner. Vi var ganske sikre på at det var kragebeinsbrudd, men heldigvis var det ikke det. Vi har som kjent kun én keeper, og noen måtte i mål, og jeg har vært den utvalgte før, smiler Ommang-Engen.

hatt alle roller på banen

Kristen Ommang-Engen har hatt mange roller i Flisa fotball denne sesongen, sportslig leder, spiller, trener, spillende trener og nå keeper! 

- Jeg måtte også steppe inn de siste minuttene i en kamp i fjor også, da ble Smedplass utvist hjemme mot Aurskog-Høland. Så jeg har stått i mål før, og jeg regnet ut i fjor at jeg nå har spilt i ALLE posisjoner for Flisa fotball! I tillegg har jeg vært både trener og sportslig leder, så nå får det snart være bra, sier Ommang-Engen. 

Uansett seier mot Gjøvik-Lyn i helga, så er nedrykket et faktum.

- Det har vært en veldig merkelig sesong, og en veldig frustrerende sesong egentlig. Det som er mest frustrerende, er at vi ikke har hatt folk tilgjengelig til kamp. Mange prater om at nivået har blitt så mye høyere, vi er dårlig trent osv, og at det er derfor vi rykker ned. Men sannheten er at vi med de spillerne vi har i stallen, og hvis vi hadde hatt en full tropp til hver kamp, så hadde vi nok blitt nummer 5-6-7. Alle lag fra Tynset (nummer 6) og nedover, er vi minst like gode som, og egentlig bedre enn HVIS vi hadde stilt fullt lag, mener Ommang-Engen.

- har måttet «fire på kravene» til spillerne

Spillerne har vært spredd rundt om kring, og Flisa fotball har i realiteten hatt 3 forskjellige treningsgrupper: Oslo, Elverum og Flisa.

- Vi havnet i en sånn situasjon at måtte «fire litt» på krav etter hvor folk var bosatt, hva de kunne og hadde mulighet til å bidra med og så har det egentlig tatt litt overhånd. Vi har hatt 3-4 spillere ute til hver kamp, som hadde kommet til å starte kampen, forteller Ommang-Engen.

Hva kan gjøres for å rette opp dette til neste sesong?

- Det store dilemmaet vårt i år, var at vi hvis vi hadde sagt til spillerne at de som skal spille for Flisa fotball i år, må trene 3 fellesøkter i uka pluss kamp - så hadde alle de beste spillerne våre sagt at de ikke kunne være med. Da hadde vi ikke hatt noe på dette nivået å gjøre i det hele tatt, så vi har måttet inngå mange kompromisser. I tillegg har det vært for dårlig prioriteringer i spillergruppa, og det må vi spillere selv ta et stort ansvar for, mener Ommang-Engen.

- klubben må stake ut en ny kurs

Hva så med neste sesong, hvor går veien for Flisa fotball videre?

- Klubben må stake ut en ny kurs, hvilke spillere som skal med og skape et lag ut i fra hvilke spillere som er i området. Det er ikke bærekraftig å ha med «folk på postordre» som vi har hatt nå, mener Kristen Ommang-Engen.

Men sesongen er enda ikke over, det gjenstår 2 kamper fortsatt. Først bortekamp mot allerede nedrykksklare Redalen og deretter avsluttes det hele på SolørRadioen arena mot Lillehammer som fortsatt kjemper for å unngå nedrykk - med tidligere Flisa-spiller Peder Bye Foss på laget. 

Det endte med 0-5 tap hjemme mot Redalen i vårkampen og bortekampen mot Lillehammer endte også med et 0-5 tap. Her er det revansjemuligheter for Flisa fotball!