• ØDELA FORSTILLINGA: Etter et ublidt møte med en betongkant, gikk forstillinga og løpet av over.
  • PARADEKJØRING: Fredag var det arrangert paradekjøring gjennom byen.

Ben-Philip Gundersen i Ben-Philip Gundersen Motorsport har vært i Canda i helga og kjørt 5. runde i RX2-serien.

- «Endelig» hjemme etter en rallycrosshelg i Canada. Dette har vært en utrolig flott opplevelse, og vi kan trygt si at Trois-Rivières leverte god stemning. På fredagen var det arrangert en paradekjøring gjennom byen, med masse biler, og forskjellige happeninger. Dette er noe jeg synes flere arrangører burde prøve å få til! Veldig gøy for oss sjåfører og ikke minst for de som støtter oss, å se hvor mange som egentlig følger med og bryr seg om sporten. Så dette håper jeg absolutt det kan bli mer av i fremtiden, forteller Gundersen. 

første løp utenfor europa

Ettersom dette var første løp utenfor Europa, var det selvsagt ei ny bane for Gundersen.

- Dermed tok det litt tid før vi fikk opp tempoet. Vi brukte treningspassene godt og fikk justert inn bilen, og fant et veldig bra oppsett til slutt. I Q2 begynte vi virkelig å få opp farten og kjørte inn til en 3.tid. Med det lå vi på en 3.plass totalt etter lørdagens kjøring. På søndagen holdt vi fortsatt tempoet oppe, og kjørte inn til en 2.tid i Q3. På dette tidspunktet lå vi veldig godt an! I Q4 kjørte vi alternativsporet tidlig og lå an til å få en veldig god tid, men en sjåførfeil gjorde at jeg kjørte inn i en dekkstabel og kom inn til en 13.tid, sier Gundersen. 

Lå på 4. plass totalt før semifinalen. 

- Etter de fire innledende omgangene lå vi allikevel på en 4.plass totalt og hadde første rad i Semi-finalen vår. Der hadde vi en veldig god start og lå som nummer to. Men i siste sving på første runden svingte jeg litt for tidlig inn i svingen og traff en betongkant som ødela forstillinga. Dermed var løpet kjørt for våres del. Veldig surt med tanke på at vi virkelig hadde god flyt på banen og lå såpass bra an som vi gjorde. Men men, vi tar med oss det positive og ser at farten er på plass når alt stemmer. Vi ser også at vi takler nye baner relativt fort, takket være suverene mekanikere som setter opp bilen sånn at det går an å kjøre fort rundt hvilken som helst bane! fortsetter han. 

Neste løp er allerede til helgen.

- Alt i alt har det vært en veldig fin tur, med fine opplevelser, og en veldig heftig bane, tross litt dårlig underlag utover helgen. Neste løp er allerede til helgen. Da skal vi kjøre RallyX Nordic i Danmark på Nysumbanen. Dette er også en ny bane for oss, så dette blir spennende, sier Gundersen.