• GOD UTSIKT: Dugnadsgjengen har god utsikt fra kiosken ved Knapptjernet (Foto: privat).

For tredje år på rad skal WRC Rally Sweden ha etapper på Hof Finnskog i Åsnes. Disse etappene går fredag 15. februar og går fra Raukmoen, via Nysætra, Klokken og Knapptjernet før de ender i Åslia. 

- Til sammen kjøres det to WRC-etapper på denne strekningen denne dagen, og i tillegg kommer det en løp med klassiske biler i mellom WRC-etappene. Første WRC-etappe starter kl 07.55, og da har korpsene vært på plass for å ta imot folk lenge, forteller Simon A. Støa. 

starter klokka 5 om morran

Korpsene starter sin dugnad allerede dagen før, for å gjøre i stand kiosken og begynne med billettsalg.

- Det vil også være noen som overnatter ute ved Knapptjernet for å holde vakt natten gjennom! Selve rallydagen starter korpsene dugnaden sin klokka 05.00 på morgenen, for å ta imot rallyglade gjester. For de aller ivrigste publikummerne er det altså muligheter for billettkjøp, parkering og å få kjøpt seg litt mat i kiosken ved Knapptjernet i fra klokka 05.00. Kiosken vil oppe så lenge det er folk som vil handle der utover dagen, og det blir fort en 12-timersdugnad for korpsene, sier Støa. 

Kiosken vil ligge ved Knapptjernet, helt inntil innfartsveien til rally-arenaen.

- Her vil det være muligheter å få kjøpt seg varm mat (det blir salg av både hamburgere og suppe) og varm og kald drikke. I tillegg vil det være salg av ved, samt bålfyring og muligheter for å varme seg litt. I kiosken er det kun mulig å betale med kontanter, da telefondekningen i området er så som så, forteller han. 

- gærartig dugnad

Til sammen har korpsene 25 personer i sving med denne dugnaden.

- Korpsene er nå med for tredje gang, og medlemmene i korpsene synes at dette er en «gærartig» dugnad å være med på. Det er viktig dugnad for korpsene, da det gir en kjærkommen inntekt for korpsene. Like viktig for korpsene er det likevel å kunne få være med å arrangere noe så stort som det WRC-sirkuset er. Hvor mange personer som kommer til skogs for å se denne etappen live er det ingen som vet, men det er ikke få. I tillegg blir mye av rallyet filmet og sent til rallyglade mennesker verden over. Det er derfor ikke et ubetydelig arrangement som foregår på Finnskogen denne dagen! smiler Støa. 

- Korpsene ønsker folk hjertelig velkomne til skogs denne dagen, dette rallyet er virkelig verdt å få med seg! Ta med familie og venner ut til en fartsfylt fin vinterdag på Finnskogen, avslutter Simon A. Støa.