Som i fjor stiller Åsnes hornmusikk og Åsnes barne- og ungdomskorps opp med dugnad under Rally Sweden, fjoråret ble gjennomført med stil og de ble spurt om å bidra i år også. 

kjenner oppgavene fra i fjor

Simon Andersson har ansvaret for Åsnes hornmusikk, som bidrar med både billettsalg og kiosk. 

- Alt i alt er vi rundt 30 som er med på dugnaden. Noen har da ansvaret for kiosk og vedsalg ved Knapptjernet, andre står for billettsalget langs Finnvegen som går fra Jammerdalen og mot Duleptorpet. De fleste som kommer Riksvei 2 fra sør, vil nok svinge opp Finnvegen. Vi har også ansvar for parkering ved vegen som går fra Finnvegen mot Knapptjernet, den såkalte Burmavegen. Vi var med på akkurat det samme opplegget i fjor, så nå kjenner vi oppgavene godt, forteller Andersson. 

Fredag 16. februar er jo en vanlig arbeidsdag, så det er ikke alle som har muligheter til å bidra. 

- Vi starter opp allerede klokka 05.00 på morgenen, første etappe starter klokka 07.55. Første bilen i siste heatet starter klokka 13.41, så selve kjøringa er nok ferdig rundt klokka 14.00-14.30 regner vi med. Vi slutter med billettsalg rundt halv tre, men kiosken er åpen så lenge vi ser folk som har lyst til å handle. Så blir det opprydding i etterkant, så det blir en lang dag, sier Andersson.

mye forberedelser

Og det er ikke bare selve rallydagen de har jobbet eller skal jobbe dugnad. 

- Det er forberedelser på torsdag, alt som skal til Knapptjernet må fraktes dit før fredag. Det skal være kokemuligheter, vi serverer jo varm mat - det blir hamburgere og ertesuppe! Det blir sjokolade og varmt drikke å få kjøpt også, forteller Odd Toverud. 

Både Åsnes Hornmusikk og Åsnes barne- og ungdomskorps deltar med folk fra begge leire. 

- Hadde det ikke vært for friluftsinteressen til Simon og Jon Arne Borg Engø, er det ikke sikkert at vi hadde vært med på dugnaden. De reiser dit allerede på torsdag og blir der over natta og passer på. Resten kommer vel rundt klokka 04.45 fredag morgen, sier Reidun Reikerås fra Åsnes barne- og ungdomskorps. 

- moro å være med og bidra

Det er ikke inntektene for dugnaden som lokker korpsene til å bidra. 

- Nei, skulle vi bare tenkt på pengene hadde vi nok gjort noe annet. Vi legger ned så mye arbeid i forberedelser, møteaktivitet og planlegging, at timebetalingen ikke blir så høy. Vi er glade for at vi kan bidra, det er mange i våre rekker som er glade for at det skjer noe i distriktet. Vi er til nytte og bidrar, og har litt igjen for det i form av kroner.  De som var med i fjor syntes også at det var så trivelig, at de gjerne ble med i år også. Etappen på Hof Finnskog skal jo vises på TV i 80 land, og det er jo litt moro å være med og bidra rundt det, sier de tre. 

Etappen på Hof Finnskog har en 3-års avtale og dette blir det andre året den gjennomføres. 

- Vi var med i fjor som sagt, og hadde nok gjort en så god jobb, at vi ble satt opp på arbeidsoppgaver i år også - før vi ble spurt! Vi tar ansvar for alt vi gjør, det er ingen som trenger å passe på oss. Vi flytter oss litt i forhold til der vi var i fjor, i all hovedsak for å få bedre tilgang til nett for kortbruk. Det er jo litt varierende dekning på Finnskogen, så vi anbefaler alle om å ta med kontanter! Det er kontantsalg som gjelder, det er stort sett dårlige nettforhold. Motorfolket er uansett godt «trent» i å bruke kontanter, forteller de. 

- det er kontantsalg som gjelder

Korpsene har også funnet på en løsning som gjør det enklere i forhold til bruk av Vipps. 

- Vi har billettsalg på Salberget, og der er det akkurat nok dekning til at vi får Vipps til å fungere. Hvis du ikke har med kontanter, så kan du bruke Vipps for å kjøpe bonger til bruk i kiosken vår på Knapptjernet. Bongene gjelder da kun i vår kiosk, men vi oppfordrer uansett alle til å ta med kontanter, for sikkerhets skyld, sier dugnadsgjengen.  

En siste oppfordring fra dugnadsgjengen ved Knapptjernet: 

- Vi har ved til salgs i kiosken, så du trenger ikke å dra med deg ved langt til skogs. Det blir også salg av billetter fra torsdag kveld, for de som eventuelt vil overnatte i skogen, avslutter dugnadsgjengen fra Åsnes Hornmusikk og Åsnes barne- og ungdomskorps.