Det er Kristianstadsbladet som rapporterer om den merkelige historien rundt Petter Øverby til svenske avislesere. Øverby står øverst på IFKs ønskeliste som ny strekspiller inn mot kommende sesong.

Kontrakten som Øverby har med Elverum Håndball Herrer skal etter det iSolør erfarer, strekke seg over to år. Øverby kom til Elverum forrige sesong, og har med det igjen ett år av kontrakten.

I kontrakten er det lagt inn en klausul om at det er muligheter for å forhandle lønnsbetingelsene i kontrakten etter år. Og det er her kontrakten tolkes i forskjellige retninger. Elverum på sin side hevder at de har kontrakt, og at den er vanntett. Mens Øverby og hans agent mener det stikk motsatte.

«advokatmat»

Nå er striden såpass fastlåst at hele saken løftes til det Europeiske Håndballforbundet.

Handbollskanalen.se melder på sine nettsider at: «Oenighet kring Överbys kontraktslängd gör dock att frågan lär behöva lösas hos EHF. Enligt Elverum gäller kontraktet över nästa säsong medan både IFK och Överby hävdar att han är fri att lämna. Otroligt märkligt att ett kontrakt kan bli så otydligt.»

Med andre ord hevder Elverum at kontrakten er klar, mens Petter Øverby og IFK Kristianstad hevder at Petter Øverby ikke har kontrakt, og kan gå fri.

IFK Kristianstad har tidligere vært i en lignende situasjon, melder handbollskanalen.se. Der var det også en nordmann som var innblandet. Inge Aas Eriksen var på deres ønskeliste. Da ble det skrevet en kontrakt, til tross for at han hadde ett år igjen av kontrakten med Stord.

Det endte med at IFK Kristianstad betalte 250.000 kr til Stord for å få Aas Eriksen.

Om det samme skjer med Petter Øverby, er ikke godt å si. Nå venter de bare svar fra det Europeiske Håndballforbundet om kontraktens gyldighet.