Onsdagens møte skulle ha fokus på Våler kommunes regler og kriterier rundt tildeling av kommunale leiligheter, men kommunen har i ettertid trukket seg fra møtet. 

- Jeg har fått beskjed fra rådmannen at de velger å ikke stille opp. De har en uavklart sak som har versert i media den siste tiden, så da tør de ikke å stille opp for de er redd for å få spørsmål om den saken, forteller Arne Thobru i Våler pensjonistforening. 

- Kommunen stiller opp ved en senere anledning

Nå blir det avtalte medlemsmøte helt annerledes enn planlagt. 

- Ja, det blir helt annerledes. Vi hadde jo allerede sendt ut informasjon til våre medlemmer om agendaen på møtet. Vi kommer nå til å legge fram våre planer for utbygging av Vålertunet, jeg har akkurat hentet tegninger hos arkitekten. Vi kommer til å gå igjennom utbyggingsprosjektet, hvor vi planlegger 8 nye leiligheter. Driften av Vålertunet er et samarbeidprosjekt med Våler kommune, så de har jo en sterk innflytelse på hva utbyggingsprosjektet ender opp med. Jeg hadde håpet at vi kunne presentert prosjektet sammen med kommunen, men dengang ei. Jeg har nå fått beskjed om at kommunen stiller opp ved en senere anledning, sier Thobru. 

Hva tenker du om at kommunen ikke stiller opp og svarer på spørsmål?

- Jeg tror det er uklokt! Jeg tror at kommunen hadde tjent på å stille opp, og gjort rede for hva slags regler og kriterier som gjelder for å tildele kommunale boliger. Da kunne folk få spørre om både det ene og andre og fått svar. Den saken som er uavklart er jo en sak de selvsagt ikke kunne snakket om, men det som ligger til grunn for tildelinger måtte de ha tjent på å gjort rede for, mener Thobru.

planlegger 8 nye leiligheter 

Uansett tenker pensjonistforeningen videre og planlegger altså utbygging av Vålertunet. 

- Vi har 35 leiligheter som er bygd i 1997 og 2004, de er utleid hele tiden og det har vært ventelister også. Hvorvidt det blir slik framover er også noe vi skal snakke med kommunen om. Vi har uansett fått positive tilbakemeldinger fra kommunen og de har heiet på oss, for at vi skal jobbe med utbyggingsplaner. Og det er jo derfor vi har satt i gang prosessen også, så vi ser på muligheten for å bygge 8 nye leiligheter, sier Thobru. 

Finansieringen kan bli en utfordring for utbyggingsprosjektet. 

- Tankekorset nå er kostnaden ved å bygge 8 leiligheter på rundt 60-70 kvadratmeter, det blir «gærdirt»! Vi snakker om en kvadratmeterpris på 30.000 kroner, og alle med kalkulator kan se at det blir mye penger. Vi må se på finansieringen, kan kommunen gå inn med penger, kan vi få noe tilskudd fra Husbanken eller andre? Det må vi selvsagt utrede før vi stikker spaden i jorda, forklarer Thobru. 

I tillegg til informasjon om prosjektet, vil det også bli underholdning og sosialt. 

- Ja, vi skal ha det moro også! Alan Johansen kommer og spiller for oss, det blir bingo med 3 lykketall, det blir også utlodning av «pressede druer i flasker». Det bruker å være bra oppmøte på disse møtene, det blir selvsagt også servering av mat og drikke, sier Arne Thobru i Våler pensjonistforening. 

Møtet er altså på Heia onsdag 31. oktober klokka 17.00.