Bak artistnavnet Ray Noir finner vi Ray Løyning. Han har vokst opp på Kirkenær og Svullrya, og minnes godt barndomstiden hjemme i Norge. I 2009 flyttet han til Paris hvor han bodde et par år, før ferden gikk til London hvor han har bodd siden.

- Her samarbeider jeg med veldig mange flinke folk, og gjennom jobben på Worlds End treffer jeg mye folk som interesserer seg for musikken min. Den er inspirert av metall, men er nok mer electronica- og pop-aktig, sier Løyning.

mer engelsk enn norsk

Selv om han både prater og tenker på engelsk til daglig velger han å legge turen hjem til Norge for å spille inn sitt album. Gjennom årene har han samarbeidet tett med Mariann Thomassen fra Surferosa og Holly Johnson fra Frankie Goes to Hollywood. Drømmen er helt klart å leve av musikken.

- Vi får se hvordan det blir. Jeg jobber hardt nå, og føler at jeg er på god veg. Mitt mål er ikke å ha en nummer én på hitlistene, men å kunne turnere og å ha det gøy. Tilbakemeldingene fra folk er så langt veldig bra, sier Løyning.

Tidligere har han blant annet hatt spillejobber i Tokyo, Spania, Frankrike og Finland. Mange tilhengere har han også fått i USA.

- Jeg har jobbet en del som DJ på et utested i London, og synes det er veldig artig å jobbe med musikk. Nå gleder jeg meg veldig til albumet som skal lages i sommer. Det håper jeg er klart på sensommeren eller høsten, sier Løyning.

- Du flytter ikke hjem til Norge samtidig da?

- Nei, jeg blir nok i London. Det er litt for kaldt her hjemme, smiler Løyning.