• GULL: Øvergård Kjellås var også med å ta gull i Macron-damer for Solør Bowlingklubb.

I Sverige så kan du kombinere skole og bowling på lik linje som med toppidrett her i Norge. Øvergård Kjellås forteller at hun går på skole som alle andre, men har bowling noen timer i uka.

- Jeg går det som heter «samhäll» i Sverige. Det er det samme som studiespesialisering. Når jeg er ferdig etter tre år, får jeg studiekompetanse, sier Øvergård Kjellås.

Hevder seg svært bra

Øvergård Kjellås kommer fra Åsnes, og er med og spiller for damelaget til Solør Bowlingklubb. Hun spiller også på landslaget, og har vært ute i Europa og i Qatar og representert Norge.

- Da jeg skulle velge videregående skole var jeg ikke helt sikker på hva jeg ville gå. Jeg har kjent de som driver hallen her helt siden jeg startet med bowling, og de tipset om dette tilbudet, sier Øvergård Kjellås.

Øvergård Kjellås forteller at hun valget å flytte hjemmefra siden hun ønsket å kombinere skole og bowling. Hun hadde lyst til å utvikle sin egen bowling, og komme på andre forhold enn hun var vant til her i Norge. 

- Når jeg er ferdig i Sverige til våren, vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre, men blir nok videre studier, sier Øvergård Kjellås.