• IKKE JUL UTEN: For både Knut og mange lyttere blir det ikke skikkelig jul uten morgensendingen på julaften.

Det blir ingen store forandringer i «God jul Solør» i år heller. Primus motor og programleder for sendingen, Knut Lilleåsen, ser ingen grunn til å endre på et konsept som fungerer.

- Folk skal vite hva dem får. Det eneste som er annerledes er hvem vi ringer opp, hvem som er gjester i studio og hvem som får juleblomster av oss. Ellers er sendingen bygd opp på samme lest som tidligere, sier Lilleåsen.

Han merker godt at julaften sniker seg på. Tilbakemeldingene fra folk var enorm da han gjennom Facebook spurte om tips til hvem som kunne ringes opp i år.

- Når vi går på lufta klokka 08.00 julaften er nok de fleste ferdige til jul, mens noen driver med innspurten. Det folk sier til meg er at de enten setter seg ned og koser seg med programmet, eller har det på i bakgrunn mens de gjør innspurten. For mange, meg inkludert, blir det nok ikke skikkelig jul uten denne sendingen. Men det er mye jobb, sier Lilleåsen.

Røper ikke gjestelista

Gjestelista til årets sending er allerede spikret, men hvem som kommer vil ikke radioveteranen røpe.

- Det skal lytterne være med å gjette på i sendingen, og det kommer jeg ikke til å si. Gjestelista er komplett, men vi trenger flere solunger som skal feire jul langt hjemmefra som vi kan ringe, sier Lilleåsen.

For i den siste timen av sendingen er det som vanlig lagt opp til et voldsomt ringemaraton. Her skal solunger som har flyttet ut eller som ferier langt borte få sende hilsninger hjem til sine kjære. Det betyr mye for mange.

- De som har tips til solunger som enten har flyttet for godt eller som skal feire jul på litt spesielle steder kan ta kontakt med radioen eller meg direkte, forteller Lilleåsen.

Som tidligere år skal også SolørRadioens juleblomst deles ut i år. Her kan folk sende inn forslag til kandidater. Det kan være folk som har stått på litt ekstra for noen, eller som på annet vis utmerker seg. Blomstene blir kjørt ut på julaften og hilsningene sendt på radioen.