• NES KIRKERUINER: Knut Larsson med sitt siste verk, et maleri av Nes kirkeruiner.

Knut Larsson fikk med fotografier av Våler kirke på høstens Romeriksutstilling. 

- Det er en utstilling med juryering, det vil si at du leverer inn arbeider som enten blir antatt eller ikke. Den første Romeriksutstillingen ble arrangert for første gang i 1973. Siden 2001 har denne utstillingen vært i samarbeide mellom Lørenskog kunstforening og Ullensaker kunstforening. Det kan innleveres arbeider i kategoriene maleri – tegning – grafikk – foto – skulptur – tekstil og andre teknikker – maks tre arbeider i to grupper – til sammen seks. I de senere årene er det levert inn mer enn 400 arbeider for juryering, forteller Larsson.

både fotografering og malerier

Larsson fikk altså med noen fotografier av Våler kirke på utstillingen på Romerike. 

- Ja, nå har Våler kirke «vandret rundt» på Romerike en stund, både på Jessheim og Lørenskog. Det er jo litt moro da! Jeg liker godt både maling og fotografering, men den siste tiden har det blitt mest fotografering. På forrige Romeriksutstillingen ble det innlevert 44 fotografier, mens «bare» 26 ble antatt. Jeg hadde også med noen akvareller, men de kom ikke med denne gangen, forteller Larsson. 

Maleriene Larsson lager, er stort sett av landskap. 

- Jeg jobber med akryl og det er stort sett landskapsbilder jeg holder på med. Oljemalerier har jeg sluttet med, selv om det lukter best av de! Jeg har jo holdt på en stund, det første bildet jeg fikk med på Romeriksutstillingen var i 1976. I 1987 debuterte jeg på Trøndelagsutstillingen og fikk et poeng der. Jeg har vært litt over alt og nå i påsken var jeg med på «Konstrunden» mellom Torsby og Sunne i Sverige, sier Larsson.

Utstillingen i Våler folkebibliotek varer altså ut april. 

-  Jeg har med 7 malerier og 6 fotografier til utstillingen. Jeg har med to malerier fra Island blant annet, hvor jeg var rundt 2011-12. Våler kommune har kjøpt et fotografi av meg fra Island, og Åsnes kommune har også kjøpt flere bilder av meg. De andre maleriene jeg har med her, er stort sett fra Gjesåsen og utsikten fra der jeg bor, forteller Larsson.