Juleprogrammet har gått nesten uavbrutt siden oppstarten i 1992, med unntak av noen år da avisa Østlendingen eide radioen.

- Det er utrolig hvor fort tida har gått. Første sendinga var i 1992 da det het Solungen Bygderadio. Så ble det noen år opphold da Østlendingen drev radio. Men etter at det ble SolørRadioen har det vært sending hvert år, ier Lilleåsen.

Tradisjoner viktig

Det blir ingen store forandringer i «God jul Solør» i år heller. Programleder for sendingen, Knut Lilleåsen, ser ingen grunn til å endre på noe som fungerer.

- Nei, jeg prøver så godt jeg kan å drive etter samme malen, fordi jeg får så mange tilbakemeldinger på at folk liker programmet slik det er. Vi spiller tradisjonelle gode gamle julesanger, som så mange har et forhold til. Jula er tradisjon og det er viktig å ta vare på tradisjoner, mener Lilleåsen. 

«God jul Solør» har også blitt en god tradisjon for mange, og for Knut blir det heller ikke riktig jul før han har gjort unna programmet. 

- Når vi går på lufta klokka 08.00 julaften er nok de fleste ferdige til jul, mens noen driver med innspurten. Folk forteller at de enten setter seg ned og koser seg med programmet, eller har det på i bakgrunn mens de gjør innspurten. For mange, meg inkludert, blir det nok ikke skikkelig jul uten denne sendingen, sier Lilleåsen.

Ny ringerunde

For i den siste timen av sendingen er det som vanlig lagt opp til oppringinger til solunger verden over. Her skal solunger som har flyttet ut, studerer eller som er på ferie langt borte, få sende hilsninger hjem til Solør. 

- Vi ringer som vanlig opp utflyttede solunger. Det kan være solunger som er i alle kanter av verden, som har flyttet for godt, studerer eller er på ferie i utlandet. Jeg har fått mange tips via Facebook, men det blir aldri for mange. Jeg ringer opp på forhånd og avtaler tid og litt om hva vi skal snakke om, forteller Lilleåsen.

Knut har ringt opp solunger verden over, men har ikke oversikt over om det er noen land han ikke har ringt til - foreløpig. 

- Ja, jeg har ringt stort sett verden rundt! I USA er det jo mange, både som har flyttet ut fra Solør og mange som studerer. Jeg har ringt til Sør-Amerika, Afrika, Australia, Thailand og Filipinene blant annet, i tillegg til «hele» Europa. Det som er litt ekstra artig, er at da jeg prater med solunger som flyttet til USA for 30-40 år siden, så snakker de en type solung som jeg nesten ikke forstår, ler Lilleåsen. 

Som tidligere år skal også SolørRadioens juleblomst deles ut i år, og her kan folk sende inn forslag på kandidater til hvem som fortjener å få en blomst. Forslag sendes inn til SolørRadioen via e-post, post eller ved å ringe inn.