• STÅLKONTROLL: Tore Rønningen er også teknisk ansvarlig for Mimrestund som sendes hver lørrdag.

Helge og Runes «60-årene» ljomer atter en gang ut av høyttalerne i Solør. Det er lørdagskveld, og Knut Lilleåsen har tatt plass i studio for å mimre 60 minutter. Bak spakene har Tore Rønningen satt seg også denne lørdagen. Mimrestund startet på Radio Glåmdal i 1989, og har holdt koken siden.

- Det var en konkurranse på Radio Glåmdal i Kongsvinger hvor premien var å få et eget radioprogram. Jeg vant konkurransen, og bestemte meg for at jeg ville ha et musikkprogram som sendte musikk fra min ungdomstid. Musikken plukkes fra 1950-, 1960- og 1970-tallet, sier Knut Lilleåsen.

Ble med på Flisa

Etter vinnerprogrammet fikk han mulighet til å fortsette, og det ble noen flere utgaver av Mimrestund på Radio Glåmdal før Knut Lilleåsen ble med på å starte Solungen Bygderadio på Flisa.

- Jeg ble med i styret her sammen med Arve Strand, Steinar Bekkesletten, Vidar Halvorsen og Laila Tyskeberget. Da radioen gikk på lufta i 1992 fortsatte jeg med Mimrestund her. Kun avbrutt av et opphold da 

Østlendingen drev radioen har programmet gått siden til dags dato, sier Lilleåsen.

Han var selv opptatt av musikk som ung, og har spilt i flere band selv. Fortsatt er han medvirkende i PE-TO Bandet og Knut Halvards som har mange spillejobber i distriktet. Musikken i de tre nevnte tiår betyr mye for Lilleåsen, og mange lyttere setter pris på mimringen.

- Jeg har nok mine favorittgrupper og melodier. The Beach Boys, The Eagles og The Beatles er jeg veldig glade i. Grupper med flerstemt sang har jeg satt ekstra pris på. Gitarinstrumentaler også, smiler Lilleåsen.

Flere språk

I programmet prøver han å ha både engelskspråklig og skandinaviskspråklig musikk. Han vet et mange lyttere gjerne vil høre norsk og svensk.

- Sven-Ingvars, Streaplers og Sten og Stanley blir det litt av. Men utvalget er nok størst i amerikansk musikk, og det er nok mange låter som har blitt spilt opp igjen en del ganger, sier Lilleåsen.

Før var det en stor jobb å forberede sendingene. Kassetter og LP-plater måtte plukkes ut fra arkivet. Med dagens digitale muligheter går det mye enklere, og Tore Rønningen har privat tilgang på et stort arkiv med låter.

- Tore hjelper til med å finne musikken til programmene, og vi oppfordrer også lytterne til å komme med ønsker, sier Lilleåsen, men noe Justin Bieber blir det neppe:

- Nei. Vi skal ha ærlig musikk som bandene spiller og synger selv, smiler Lilleåsen.