• MEST FISK: Vinneren er den som får mest fisk og i tillegg kåres «Rogsjøkongen» som er den som får den største fisken!

Leder i fiskeutvalget i Åsnes JFF, Terje Husebæk, håper det blir mye folk og mange påmeldte 

- Klubbmesterskapet holdes før påske hvert år og vi har stort sett vært på Rogsjøen, det er hit folk vil på klubbmesterskap. Rogsjøen er jo en idyll, det er stille og rolig her. Jeg er usikker på hvor mange år vi har hatt klubbmesterskap, men det er jammen mange år vi har holdt på, sier Husebæk. 

Det er jo mye snø på Finnskogen nå, hvordan vil det påvirke klubbmesterskapet? 

- Utfordringen er mengden med snø ja, men så fort pilkerne kommer seg ut på isen vil det gå av seg selv. Det er visstnok litt overvann under all snøen også, men det går seg til. Vi regner med at det blir med mellom 20 og 50 deltagere, det varierer litt fra år til år. Alderspennet på deltagerne varierer fra de aller yngste til godt voksne av begge kjønn, sier Husebæk. 

Det konkurreres i følgende klasser denne dagen:

Barn: 0-12 år
Yngre junior: 12-16 år
Eldre junior: 16-19 år
Senior
Damer

Det er påmelding fra klokka 10.00 og fisketid fra klokka 10.30 til 13.30. Det blir også bål, kaffe og påølsgrilling og sosialt. 

- Det er gratis for alle under 16 år, mens for alle over 16 år koster det 100 kroner. I barneklassen og klassen for yngre juniorer er det premier til alle, ellers blir det ordinær premiering. Vinneren er den som får mest fikk av «tellende art». Vi kårer også Rogsjøkongen, det blir den som får den største abboren! Ellers finnes det gjedde, mort og lake på Rogsjøen og muligens kan det finnes igjen en og annen ørret etter at det ble satt ut for mange år siden, forteller Husebæk.