• FIKK ET HJEM: Dette er én av mange katter som har fått et hjem i Hedmark gjennom Dyrebeskyttelsens arbeid.

Connie Lindberg på Arneberg har et stort engasjement for våre firbeinte venner, og jobber til daglig som frisør hos Frisørhjørnet på Flisa. Nå vil hun gjøre en ekstra innsats på jobb for dyrenes velferd.

- Dyrebeskyttelsen trenger økonomisk støtte for å kunne fortsette sitt arbeid. De har store utgifter med blant annet mat og dyrlegeregninger. Jeg er med i Dyrebeskyttelsen som frivillig, men vil også gjerne bidra med noen kroner. Derfor har vi bestemt oss for å holde ekstra åpent lørdag 24. november, og alle som kommer innom og klipper seg denne dagen støtter Dyrebeskyttelsen, sier Connie Lindberg.

Nytt opplegg

Bedriften driver hun sammen med moren sin, Lise, og begge skal være i sving denne lørdagen. De har aldri prøvd noe lignende før, og er spente på responsen.

- Dagen passer veldig bra med Black Friday-helg, og julegateåpning. Vi tror det blir mye folk på Flisa denne lørdagen, og håper at mange kommer innom for en drop-in frisørtime. Blir det suksess denne gangen kan det hende vi kjører tilsvarende opplegg en annen gang også, sier Connie.

- Dere er ikke redde for å tape penger på at kundene klipper seg denne dagen, kontra andre dager?

- Nei, dette blir noe helt annet. Vi håper jo på litt nye kunder, og at de plukker med seg brosjyrer rundt fosterhjem for katt og det andre arbeidet Dyrebeskyttelsen driver med, sier Connie.

Bra interesse

Ivar The Cakemaker, Ivar Bakke, stiller med med noe godt til kaffen, og Connie er glad for engasjementet rundt saken. Mange har allerede meldt at de vil komme innom denne lørdagen og klippe seg for en god sak.

- Ettersom vi skal gi gaven til Dyrebeskyttelsen tar vi kun kontanter eller Vipps denne dagen. Det er kun klipping vi gjør, og kun drop-in, sier Lindberg.

Det er ikke uten grunn at hun engasjerer seg i arbeidet til Dyrebeskyttelsen i Hedmark. Hvert år fødes det 60.000 kattunger i Norge, men bare 20.000 av dem får et hjem. Situasjonen i Solør begynner også å bli ille.

- Hvor blir det av resten, spør Connie Lindberg.

Svaret gir seg nok selv. Folk tar ikke ansvar for kattene sine, og de formerer seg i raskt tempo gjennom hele året.

- Det blir alt for mange katter, og de føder ute uten at folk får det med seg. Nå må folk være snille og kastrere kattene sine slik at vi ikke må skaffe hjem til så mange eierløse katter, sier Lindberg.