Lite visste Karin og Knut Rønning i 1984 hvilken størrelse det skulle bli på Centrum Tekstil noen tiår senere. Da butikken startet opp solgte de sengeklær, gardiner, håndklær og andre utstyrsvarer. I dag er Centrum Tekstil en moderne klesbutikk, men navnet fra 1984 har de bevart.

For tiden er det 7 til 10 mann på jobb daglig, og tiden før jul er selvsagt den travleste på hele året. Foruten SolørMart'n da butikken har oppimot 20 ansatte på jobb.

- Nå har vi vært litt over ett år i nye lokaler på Flisa, og her trives vi veldig godt. Oppslutningen er bra, og kundene finner oss igjen, sier May R. Sollien.

- Dere driver altså en klesbutikk som har blitt en turistattraksjon. Hvordan er det mulig å få til?

- Ja, det er et godt spørsmål. Den beste reklamen er den som går på folkemunne. Samtidig er vi flinke til å bruke sosiale medier, og vi har noen jenter som jobber her som har ansvaret for det. Vi når ut til mange. At folk tar turen helt fra Hamar, Kongsvinger og Trysil for å handle her er jo kjempeartig, sier Sollien.

Julegaver alt i september

De første julegavene pakket de ansatte hos Centrum Tekstil inn allerede i september, men det er nå julehandelen drar i gang for alvor.

- Julepapiret finner vi ikke frem før i november, men det blir mange pakker fremover nå. Mange kommer innom og aner ikke hva de skal kjøpe i gave. Da hjelper vi til så godt vi kan, smiler Sollien.

I år faller julaften på en søndag. Dermed tror hun at lille julaften blir ekstra travel i år.

- Det er jo alltid den travleste dagene på året, og slik skal det være. Men det kan nok hende at det blir enda mer trafikk i år, sier May.

Nylig åpnet de en avdeling for ekstra røslige karer, og den har slått godt an. Her finnes klær i størrelse fra 2 til 8 X-er.

- Det er store amerikanske størrelser, og tilbudet er ganske unikt her på Flisa. Hvordan det er ellers i Hedmark vet jeg ikke, men det er nok ikke mange med dette tilbudet, sier Sollien.