• VIL HA DYR: Gårdsleker og en liten bondegård vil bli populært for de minste gjestene i parken.

Sesongen er allerede i gang hos Gjesåsen Klatrepark ved Kornstad gård i Gjesåsen. Parken holder åpent på helger, helligdager og i skoleferier. Kjersti Gram Lindstad, som er daglig leder i parken, har flere spennende nyheter på gang denne sesongen.

- Vi skal starte med tretelt. Både for salg og utleie. Her kan folk leie seg overnattingsplass oppe i trærne, og med en fantastisk utsikt mot Gjesåssjøen. Teltene kan henges over hverandre i trærne, og på denne måten kan det bli plass til ganske mange overnattingsgjester om gangen, sier Gram Lindstad.

Hun har også planer om å starte salg av treteltene, men i første omgang da på bestilling. Teltene er relativt dyre i innkjøp. Av andre nyheter ønsker Gram Lindstad å satse på gårdsleker.

- Ettersom det begynner å bli noen flere klatreparker rundt oss på Østlandet tenker jeg at det er viktig å skille seg ut. Derfor vil jeg bygge på konseptet litt. Jeg tenker å lage et område med ulike gårdsleker, og ønsker også å trekke inn litt mer dyr. Riding på våre shetlandsponnier er en sånn type aktivitet, sier Gram Lindstad.

Andunger på gang

Da vi var innom i slutten av mars hadde andemor Anna lagt egg, og klatreparkgründeren var da spent på om det var andeunger på gang. Det ville i så fall blitt et populært innslag for de minste. Det er også planer om å låne inn sau og ku, i tillegg til dyrene som gården har selv.

- Vi har bestilt en kjempetrampoline med strikkhopp. Her kan både voksne og barn hoppe, og de minste kan hoppe helt opptil fire meter i denne, sier Gram Lindstad.

Nylig ble Gjesåsen Klatrepark med i Finnskogen Natur & Kulturpark. Flere andre spennende samarbeid er på gang, og Gram Lindstad tror det er positivt for å markedsføre hva som finnes av aktivitetstilbud i regionen.

- Artig er det også å se at nabogården, med Christine Mowinckel og Kristian Rostad, satser på tretopphytter. Det begynner i det hele tatt å skje mye rundt oss nå, smiler Gram Lindstad.

Det endelige regnskapet for 2016 var ikke ferdig da vi var innom, men hun er sikker på at parken leverer overskudd allerede første driftsår.

- Vi hadde rett i underkant av 4.000 betalende gjester i fjor. Målet vårt var 5.000, men så kom vi også i gang to måneder senere enn planlagt. Så vi er kjempefornøyde med oppstarten, og gleder oss veldig til resten av 2017-sesongen nå, smiler Gram Lindstad.