• FORNØYD: Pia Himberg fra Norli Flisa (i midten) var fornøyd med deltakelsen i Våler. Til venstre lærer Anna Lena Uggerud og Tove Monica Brendå.

Fredag var det storslått feiring ved Vålbyen skole. 5. klasse ble nemlig best i Hedmark i Norli Junior lesekonkurranse, og på nasjonalt nivå havnet de på 23. plass blant 5.-klassene.

I anledning seieren spanderte foreldrene pizza på elevene, og Norli på Flisa stilte med kake fra Ivar The Cakemaker. Elevene fikk også bruke siste halvdel av skoledagen på å se filmen Istid.

- Dette har vært veldig morsomt. Vi har satt av en del tid på skolen til å lese, og det har vært i lekse å lese bøker hjemme. Ellers har elevene lest mye på frivillig basis, og de har virket veldig motiverte, sier Anna Lena Uggerud, som er lærer ved Vålbyen skole.

Har fulgt utviklingen

Ettersom deltakerne i konkurransen har rapportert inn antall sider via Internett, har elevene kunnet følge med på status i konkurransen. Etter hvert som de klatret oppover ble de veldig motiverte til å lede, og de er stolte over å dra i land seieren i Hedmark.

- Noen elever har gått rundt i friminuttene og lest, og jeg vet mange har brukt en del tid hjemme på å lese også utenfor leksene, sier Uggerud.

For tiden er det 24 elever i 5. klasse ved Vålbyen skole, og én av dem som har lest mye er Jørgen Otterhaug.

- Hele klassa har lest mye, og vi ble veldig glade da vi vant konkurransen her i Hedmark. Mesteparten av tiden ledet vi. Selv har jeg lest 12.583 sider, sier Otterhaug.

Husker ikke så mye

Hanna Wenstad er en av de andre elevene som har lest mye, men hun husker ikke antallet sider. Hun innrømmer at hun heller ikke husker alt hun har lest.

- Vi har nok lest for å lese, og husker ikke så veldig mye, smiler Wenstad.

Lærer Anna Lena Uggerud er sikker på at konkurransen bidrar til større leseglede hos elevene.

- I Våler har vi et veldig bra bibliotek, og elevene har fått hjelp til å velge de rette bøkene for seg. Biblioteket har meldt tilbake at elevene har blitt mer bevisste på hva de ønsker å lese, og at de har blitt mer leseinteresserte, sier Uggerud.

Pia Himberg hos Norli på Flisa hadde med kake, pokal og overraskelser til 5.-klasseelevene for innsatsen.

- Til sammen har alle dere som var med i konkurransen til Norli lest 39,3 millioner sider. Jeg er helt sikker på at dere har fått mange spennende og fine leseopplevelser i løpet av konkurransen, og jeg er også sikker på at dere har blitt både flinkere til å lese og enda mer glade i å lese, sa Himberg til elevene.