• ILDSJELER: Bjørn Ola Bakken (til venstre) og Per Kristian Sollien er to av mange ildsjeler som holder området i stand vinterstid.
  • BRATT: Per Kristian Sollien har ingen problemer med å sette utfor unnarenner i hoppbakken ved Kjellmyra. Det gir gode forhold for små og store med akebrett.

Da vi var innom Idrettsparken på Kjellmyra sist uke var det 10.-klasse ved Åsnes ungdomsskole som brukte anlegget. Her er både små og store velkommen, og nå i vinterferieuka ventes det storinnrykk til det populære anlegget.

-I forrige uke hadde vi tre klasser fra ungdomsskolen i Åsnes her. Folk har bursdagsfeiringer, akedager og andre aktiviteter her gjennom hele vinteren. Om været slår til i vinterferien regner vi med at det blir fullt kjør fra tidlig morgen til sent om kvelden, sier Bjørn Ola Bakken.

Han koordinerer utlånsaktiviteten for idrettslaget. Det koster ingenting å bruke anlegget, men de vil helst at ikke flere bursdager arrangeres samtidig ved grillbua.

- Ved at folk tar kontakt med meg så kan jeg svare på om andre har planer om å bruke grillhytta og anlegget til bursdager og slikt. Særlig uheldig er det hvis små barn og ungdom tenker å bruke anlegget samtidig, sier Bakken.

To løypemaskiner

I Idrettsparken brukes et mye tid på å opprettholde akebakkene, langrennsløypene og skøytebanen. Kjellmyra Idrettslag disponerer to løypemaskiner verdt over tre millioner kroner.

- Og begge er gjeldfrie! Vi kjører opp løyper langt utenfor Kjellmyra, og det å kjøre opp hele løypenettet tar 10 til 12 timer med begge maskinene. Det er fem som kjører opp løypene på skift, sier Bakken.

Til Idrettsparken kommer det folk fra fjern og nær, og de er hjertelig velkommen.

- Her er det definitivt ikke bare folk fra Kjellmyra. Skolene i Våler bruker anlegget, og vi har bursdagsfeiringer her for folk som ikke er fra Kjellmyra. Alle er hjertelig velkommen til å bruke anlegget, sier Bakken.

Lite hærverk og tull

Prisgitt er de at folk som bruker anlegget er flinke til å rydde, og holde orden. Bakken er fornøyd med folk.

- Om vinteren er det ikke noe hærverk eller tull her. Om sommeren kan det være noe småtteri, men i vinterhalvåret som det står på som verst får alt stå i fred. Det er også tilgang på doer for folk som bruker anlegget. Det også gratis, sier Bakken.

Hvor mange som bruker anlegget i løpet av en uke klarer han ikke å sette tall på. Men at det er hundrevis er helt sikkert.

- For et par helger siden var det stevne her. Da var vi 150 personer her totalt. Anlegget er unikt i sitt slag, sier Bakken.

- Vet du om noe tilsvarende anlegg?

- Nei. Det er et allsidig anlegg, og det viser jo trafikken vi får hit, smiler Bakken.