For 37. ende gang arrangerer Risberget Turforening løpet Risberget Rundt. I fjor møtte 136 opp, året før var det rekordmange med 181. I år håper de på minst 150 på startstreken, blant annet fjorårets vinnere Monika Kørra og Ola Korbøl. 

PREMIER TIL ALLE 

- I fjor kom det ei regnskur rett før start som nok gjorde at noen valgte å bli hjemme. I år tyder alt på tørre og fine forhold for alle, enten de vil gå, jogge eller løpe fort. Alle, de som vil konkurrere på tid på 11 kilometer og de som vil komme seg gjennom løypa som trimtur, får registrert deltakelse og får sine fortjente premier, sier løpsleder Erik Ødmundset, og legger til at løpet er åpent for alle.

Det blir også medalje etter førte, tredje, femte og tiende gangs deltakelse. 

- I tillegg er det en rekke ekstrapremier som arrangøren har gått fra positive giverbedrifter, frister Ødmundset. 

Løypa har start og innkomst ved paviljongen på Kynnbrua. Den klassiske Risberget Rundt-traseen, den 11 kilometer lange løypa, går om Rostille, Jørnsgården, Fiskelaustjernet, Lundebyvollen, Holsetra og vegen tilbake langs Kynna til paviljongen. Det er også mulig å velge ei mindre løype på 5 kilometer, og det blir egen barneklasse for de minste. Arrangørene holder åpen påmelding inntil en halvtime før start, men vil da at startkontingenten betales i kontanter siden nettforbindelsene på Våler Finnskog er dårlige.