For tredje gang inviterer Kjellmyra idrettslag og velforeningene i Gjesåsen til Helt Ville Dager ved Skansen grendehus. De to tidligere utgavene ble store suksesser, og ildsjelene bak Helt Ville Dager håper at årets program skal lokke minst like mange.

At hele grenda er med gjør også sitt utslag i besøkstallene. Dette er noe alle har eierskap til.

- Vallset Vel har økt sitt aktivitetsnivå i det siste, og er nå med på laget hos oss. Det betyr at alle i Gjesåsen er med. Det er nok ganske unikt at alle drar i samme retning på et slikt arrangement, og jeg er kjempeglad for at alle er med, sier Emil Rundberget.

6.000 besøkende!

De siste to årene har Helt Ville Dager hatt rundt 6.000 besøkende. Årets program bør ikke trekke noen færre.

- Mye bygger videre på det som har fungert tidligere år. I tillegg til det store oppmonterte teltet rigger vi ett telt til som tidligere år, sier Thor Arnstein Berg.

Fredag kommer Alexandra som mange kjenner fra Hella på SolørMart’n, og hun skal også bidra under Solør Grand Prix lørdag. Vassendgutane og Lotta Engberg kommer, og Eddie Meduza lever skal levere helt ville tekster for publikum lørdag.

- Solør Grand Prix har vært en veldig stor suksess de tidligere to årene, og vi gjentar opplegget i år. Men en del nye artister har kommet til, sier Berg.

Mange lokale med

Blant artistene som skal opptre på Solør Grand Prix i år finner vi blant annet Kate Gulbrandsen, Tommy Michaelsen, Eirik Tilley, Mari Bølla, Benedicte Vinje, Victoria Vinje og PE-TO Bandet.

- PE-TO Bandet skal spille et minisett på noen låter under Solør Grand Prix. Gjennom denne kvelden blir det en slagerparade, og det blir låter som folk kjenner godt til fra før, sier Berg.

Som tidligere år blir det mulighet for å campe på den store gress- sletta utenfor festivalområdet. Det har vært populært de siste to årene.

- Antallet vogner økte mye i fjor, og det er gratis å campe her. Vi har god plass til vogner, men jammen begynte det ikke å fylle seg opp sist. Kanskje er det smart å komme tidlig, sier Berg.