I hovedsak bygger Vålerdagene i år på suksessen de siste årene, men noen nyheter finnes også. Og selvsagt er det andre artister som sørger for musikken når Våler- sokninger og tilreisende skal ut på fest kveldstid.

- En av de større nyhetene i år er grendetorget som vi skal sette sammen utenfor Kommunelokalet. Her har vi invitert grendene til å lage et torg for å vise frem hva de har å by på, og mange har meldt seg på. Her skal vi også sette opp en liten scene hvor priser skal deles ut og den offisielle åpningen av dagene finne sted i år, sier Ståle Bryhn i Våler Fokus.

Han har tatt fatt på et nytt år som leder i Våler Fokus, og gleder seg til årets dager. Da vi gikk til trykk hadde Nordaberget, Rud, Bergesiden, Tøråsen og Risberget grender meldt sin ankomst til torget. Bryhn tror det blir en flott ramme inne ved Kommunelokalet, og tror dette vil tilføre Vålerdagene noe nytt.

Kommer tilbake i år

- Mange utstillere kommer også tilbake til årets dager, og flere nye har også meldt sin ankomst. Det blir mange boder i gatene, og nå satser vi bare på bra vær, sier Bryhn.

Allans Tivoli har også meldt sin ankomst til Vålerdagene igjen, og som i fjor håper de å få låne med seg noen karuseller fra Thomas Tivoli.

- Denne helga er det mye som skjer ellers i Norge, og derfor er det et puslespill for å få til tivoli. Men vi er veldig glade for at Allan tar med seg sitt tivoli til Våler, og regner med at det blir bra besøk på tivoliplassen nok en gang, smiler Bryhn.

Han roser alle som bidrar for å få til folkefesten helga før skolestart, og trekker særlig frem Våler kommune og Sparebank1 Østlandet som viktige økonomiske bidrags- ytere. Uten de ville Vålerdagene blitt noe langt mindre.