Alt fra 60 til 100 barn har deltatt på fotballskolen i Grue, og i 2015 ble den kåret til kretsens beste fotballskole! I år er det også en ekte jubileumsdrakt med i deltakerpakken.

- Vi har alltid mange påmeldte til Grue TINE Fotballskole, og vi vet at mange familier planlegger ferien etter når fotballskolen arrangeres. Det er en fantastisk måte å få ungene i aktivitet, og samtidig la unge trenertalenter få prøve seg, sier Rune Skasberg, som er ansvarlig for Grue Tine Fotballskole.

Allerede før TINE Fotballskole 2017 sparkes i gang, viser tallene at nesten 1,2 millioner barn og unge har deltatt så langt. De populære deltakerpakkene inneholder både t-skjorte og sekk, og i år har den gjeve jubileumsdrakten fått en farge som er et 20-årsjubileum verdig.

- Vi må jo feire skikkelig, og derfor får alle deltakere på årets TINE Fotballskoler en ekstra stilig jubileumsdrakt i deltakerpakken sin, forteller Ann-Kristin Syversen, som er sponsorsjef i TINE

Hun sier at TINE ønsker å ta ansvar for barnas helse både gjennom organisert aktivitet, og gjennom å tilby et godt og bredt utvalg av idrettsmat og drikke. I år lanserer TINE blant annet konseptet Smart Idrettsmat, hvor klubbene får tilgang til gode tilbud på et bredt utvalg varer til kiosk og arrangementer.

- Vi er vårt samfunnsansvar bevisst, og TINE Fotballskoler i samarbeid med de lokale klubbene er på mange måter et flaggskip i å få barn og unge i aktivitet, og samtidig sikre at både utøvere og tilskuere har et godt og bredt tilbud å velge fra når de har behov for litt påfyll, sier hun.

Fokus på jentene

André Paulsen i Norges Fotballforbund er helt enig i at ernæringsbiten skal være enda viktigere i årene som kommer. Han ønsker også å løfte målet om en høyere jenteandel.

- Både NFF og TINE ønsker også i 2017 å løfte frem viktigheten av kost og ernæring. I tillegg ønsker vi å øke andelen jentedeltakere og jentetrenere. Mange av klubbene er godt på vei mot å nå målene om minst 40 prosent jenteandel allerede, det er vi veldig glade for, sier han.

Caroline Graham Hansen fra det norske kvinnelandslaget i fotball har selv gått på TINE Fotballskole. Hun anbefaler gjerne andre jenter å bli med:

– Det var faktisk der det hele startet for meg!