• SLIK BLIR DET: Det nye badelandet i Åsnes Svømmehall ser slik ut.

Per Arne Flisnes er blant de som gjennom en lang prosess har jobbet med flere bidragsytere for et mer bredt tilbud i svømmehallen på Flisa. For omtrent ett år siden startet prosessen. Sammen med Nancy Hamza ble det snakket om mulighetene rundt svømmehallen.

Løpebanen er egnet for 5-åringen like mye som 65-åringen, sier Per Arne Flisnes, som er leder i Solør Svømmeklubb.

Søkte midler

Prosessen startet med å søke midler hos grenderådet og Landsbyen Flisa. For å få til en løsning med klatremuligheter og sklier var summen rundt 100.000 kroner. Etter noen runder med midler fikk de en god sum fra både Landsbyen Flisa og Grue Sparebank.

Etter et radiointervju i SolørRadioen kom også en privat sponsor som hjalp mye til at ideen ble en realitet. Bakgrunnen for prosjektet var å kunne skape mer aktivitet i svømmehallen.

Vi har en kjempe bra svømmehall, og vi burde få mer aktivitet der. Med et badeland vil vi trolig trekke en del mer folk, sier Flisnes.

Åpningen er søndag 29. januar klokka 16.00 med servering og åpen påmelding. Barna vil trolig stå i kø for å få prøve badelandet, og rundt 20 barn er alt påmeldt til åpningen. Men det er tro på at flere vil melde seg på. Ordfører og rådmann er invitert og håpet er at de også vil prøve løpebanen.

- Jeg må få takke alle som har vært med og bidratt og hjulpet, sier Flisnes.

Badelandet er åpent for allmennheten fra 4. februar.