• HJELPER: Handlekurver står utplassert hos lokale butikker, blant annet hos Tor Andre Kalgård hos Extra Flisa.

Jula nærmer seg, og det er en krevende tid for mange som sliter med å få økonomien til å gå opp. I fjor hjalp Med hjerte for Solør mange solunger gjennom jule-feiringa, og nå er den driftige dugnadsgjengen klar igjen for å hjelpe de som trenger litt ekstra bistand gjennom julehøytiden.

- I fjor delte vi ut nesten 500 julegaver i Solør. Alle barna fikk to gaver hver, og noen tre. Også en del voksne fikk julegaver som folk ga til oss i fjor. Folk var utrolig flinke til å gi, og vi hadde fått inn nok gaver allerede da vi startet innpakkingen. Det gjorde at vi fikk gikk bort enda mer, og det satte mottakerne veldig pris på, sier Linn Lie Bekken i Med hjerte for Solør.

Med seg på laget har hun i hovedsak Marita Hagen Hansen, Gry Monica Halebæk og Solveig Høgbrenna.

Ville hjelpe

Foreningen startet i det små da Linn ville hjelpe noen som trengte det med mat. Det var til jul i fjor det virkelig tok av, og siden er det mange solunger som har fått en hjelpende hånd av den omtenksomme gjengen i Med hjerte for Solør. Selv om det var slitsomme dager før jul i fjor, er gjengen klar igjen.

- Det gir oss så mye da folk blir så glade. Men klart det krever mye av oss også. I fjor skulle vi egentlig ha jule-feiring hos oss, men jeg fikk ikke opp juletreet engang. Så feiringen ble flyttet til mamma, smiler Lie Bekken.

I år har gjengen startet planleggingen tidligere enn i fjor, og med det håper de å bli ferdig i tide til å feire jul selv. De som ser at økonomien gjør det utfordrende å kjøpe julegaver og mat oppfordres til å ta kontakt tidlig, og helst før 10. desember.

- De som ønsker å gi oss julegaver må gjerne også gjøre det i god tid. Vi vil helst at gavene ikke pakkes inn, for da må vi pakke dem opp igjen. Når vi gir gavene fra oss må vi vite hva de inneholder, og vi vil ikke at det skal være med private hilsninger. Gavene skal ofte være en gave fra en foresatt til et barn, sier Lie Bekken.

Handlevogner i butikkene

Fortsatt står det utplassert handlevogner hos Spar Flisa, Joker Kjellmyra, Joker Amundsen, Extra Flisa og Spar Våler. Her kan folk som ønsker å gi mat kjøpe litt ekstra, og legge igjen varene i kurvene.

- Det har vært litt rolig i kurvene den siste tiden, men vi regner med at det tar seg opp igjen før jul. Folk blir ekstra gavmilde før jul, og det er også da behovet er størst, sier Lie Bekken.

Mange praktiserer også omvendt julekalender før jul. Én barnehage har allerede meldt at de ønsker å gi gavene til Med hjerte for Solør, og det setter gjengen pris på. De som ønsker å gi noe kan ta kontakt med dem via deres Facebook-side.

- Også i år skal vi ha et par arrangementer i jula for de som ønsker å være sammen med andre. Det blir arrangement på ungdomshuset i romjula, og nyttårshelg for ensomme voksne på Risbekk-koia. Folk kan følge med på Facebook-siden for mer informasjon, sier Linn.

Nå er den frivillige gjengen klare for noen travle uker før julefreden senker seg. I fjor pakket de inn gaver i Rådhuset på Flisa, og slik blir det også i år. De var ferdige klokka 11.55, og håper å komme i mål litt før nå.

- Vi skulle være ferdige til klokka 12.00 i fjor, og klarte det så vidt. Så får vi bare se hvordan det går denne gangen, smiler Lie Bekken.