• FJORÅRSVINNERNE: Lene Ådlandsvik og Sindre Pettersen var raskest på 11 km. Foto: Erik Øsmundset

Risberget Rundt er et arrangement for alle, og etter at Risberget Turforening overtok arrangementet i 2015 ble familieprofilen forsterket. Løypetilbudet passer for alle aldre, fra de aller minste til de eldste.

Forskjellige løyper

– De minste, opptil kanskje 8-10 år, kan velge ei lita rundløype rundt paviljongen på Kynnbrua. For dette får de ivrige små en diplom og premie, i tillegg til at de i år får et ganske spesielt pannebånd sydd lokalt, opplyser arrangøren Risberget Turforening. 

Løypene ellers er på 5- og 11 km. 11 km er det opprinnelige Risberget Rundt. Der kan de som vil delta i en konkurranseklasse med tidtaking. I fjor vant skiskytterne Lene Ådlandsvik fra Sørskogbygda og Sindre Pettersen fra Nittedal blant de som ville løpe fort.

De som vil ut på trimtur kan velge 5- eller 11 km uten tidtaking, distanser og løyper de fleste klarer å komme greit igjennom ved å løpe, jogge eller gå. Arrangøren oppfordrer til at barn fra ca 10 år, gjerne yngre, også blir med på den fine runden på 5 km, eventuelt sammen med foreldre.

Medaljer og uttrekkspremier

Det er fortsatt fine medaljer og plaketter etter et visst antall fullførte Risberget Rundt. Disse deles ut etter en, tre, fem og ti års deltakelse samt hvert 10. år videre. I tillegg har arrangøren alltid en rekke fine premier som blir trekt på startnummer.

I år er det lagd ei ny Risberget Rundt-trøye som både blir uttrekkspremie og som kan kjøpes.

I fjor var det en varm dag ved Kynnbrua i Risberget i Våler. Slik det ser ut i skrivende stund, blir været optimalt for en fin skogstur i Risbergets løyper.

Arrangørene oppfordrer folk til å ta med kontanter, selv om det i år også blir mulig med Vipps.