For tiden er det omlag 25 musikanter i Åsnes barne- og ungdomskorps, og 15 av disse spiller i hovedkorpset. For tiden øves det for fullt på marsjering og marsjer til nasjonaldagen.

- Vi har hatt marsjøvelser i tillegg til de vanlige øvelsene. Det er litt hektisk nå før nasjonaldagen, sier Reidun Reikerås, som er sekretær i korpset.

Åsnes barne- og ungdomskorps har jobbet aktivt med rekruttering, og blant annet reist ut på skolene for at barn skal få prøve seg med instrument. Fjorårets runde resulterte i at korpset fikk 13 nye medlemmer, og flere av de skal være med på årets 17.-maifeiring.

- Disse workshopene er en suksess. Det er den beste måten vi klarer å rekruttere nye medlemmer på. Noen faller naturlig nok fra igjen, men det er en fin måte for barna å få prøve et instrument, sier Reikerås.

Deltar i to tog

Forhåpentligvis sitter alle marsjer og taktfast gange til korpset skal ut å marsjere. De skal delta i togene på Flisa og Sønsterud i år.

I forbindelse med 17.-mai har Åsnes barne- og ungdomskorps sitt populære loddsalg. Her er det kransekake som er premie, og denne blir trukket ut i god tid før nasjonaldagen.

- Vi intensiverer loddsalget førstkommende lørdag under vårfesten på Flisa. Det vil også bli trekning her, og vi setter pris på all støtten vi kan få, sier Reikerås.

Du kan se bilder og lese mer om workshopen som korpset arrangerte på Sønsterud skole i fjor her.