Det har gått fem år siden sist det var fest på Kynnbrua. Den gangen var det Vagabond som spilte, og to år før det igjen var det Ingemars som spilte opp til dans. Nå kommer Ingemars tilbake til Kynnbrua når Nabo’n står som arrangør av dansefest ved festplassen.

- De kaller seg jo «Spellmenn østpå skogen», så de ble det naturlige valget når Nabo’n vil blåse liv i de berømte Kynnafestene igjen. Vi har lenge hatt lyst til å arrangere en fest med Ingemars, men lokalene våre i Våler blir for små for et så stort orkester, sier Joachim Haug hos Nabo’n.

Det var etter et serveringsoppdrag på Kynnbrua i fjor høst at ideen om Kynnafest oppsto blant gjengen på Nabo’n og planleggingen kunne begynne.

- Det er synd at disse flotte lokalene skal stå tomme. Vi skjønner at det er et sjansespill å arrangere en fest så langt fra sentrum, men vi har inntrykk av at folk har savnet festene på Kynna, og med Ingemars på scena tror vi mange vil ta turen. Responsen så langt har vært god, med mange hyggelige tilbakemeldinger og mye oppmerksomhet på Facebook, sier Haug.

MÅTTE FINNE LEDIG DATO

Den største utfordringen har vært å finne en ledig dato for arrangørene. Nå er det imidlertid klart at lørdag 10. juni er datoen hvor Ingemars skal lage liv og røre igjen på den gamle festplassen.

- Det er mange store og små arrangement i løpet av en kort norsk sommer, samt at Ingemars er et ettertraktet band som spiller dansemusikk med skikkelig trøkk i. Vi har bestilt sol og varme, men i tillegg til sitteplassene i paviljongen vil det bli satt opp ekstra telt. Vi slipper i hvert fall myggen så tidlig på sommeren, ler Haug.

Målet er å skape god gammel feststemning med dans og moro. Det blir 18 års aldergrense på festen.

- Det betyr at det er ingen vits å kjøre sine unge håpefulle oppover til denne festen som ikke er 18 år. Det håper vi at foreldrene passer på, slik at det ikke blir en fest for mindreårige utenfor, sier Haug.

Det vil bli satt opp buss fra Våler til festen, og her må folk melde seg på for å bli med. Bussen vil gå både til og fra festen, og påmelding gjøres i god tid til Nabo’n i Våler. Dersom festen blir en suksess ser ikke Haug bort fra at det kan bli flere fester på Kynnbrua i tiden som kommer.

- Vi har sett litt på hva som kreves for å arrangere fest her, og det er egentlig ikke så veldig mye mer enn en fest hos oss på Nabo’n. Om dette blir en suksess kan det bli flere fester på Kynnbrua fremover, sier Haug.