NAF fortsetter å satse på Vålerbanen, og grunnarbeidene er nå gjort i forkant av byggingen av hotell på anlegget. Om det ikke dukker opp noen overraskelser står hotellet klart til bruk i oktober.

- Bakgrunnen for at vi bygger hotell er at veldig mange av kundene våre har et stort behov for overnatting. Det gjelder både de som er med på obligatoriske kurs og de som er på andre stevner, sier Trygve Schjerpen ved NAF Trafikksenter Vålerbanen.

30 sengeplasser

Hotellet vil få 10 rom med dobbeltseng, og 10 rom med enkeltseng. Totalt 30 sengeplasser, og Schjerpen forventer at belegget blir bra på det nye hotellet.

- I tilknytning til hotellet skal det også bygges et museum på 400 kvadratmeter. Dette vil komme vegg i vegg med den nye kafeen, og her vil NAF kunne vise frem historie og nyheter til gjestene på en veldig flott måte, sier Schjerpen.

Dette betyr også at kafeen flyttes fra dagens driftsbygning og over til hotellet. Her blir det bygget en flott veranda mot Glomma, og Schjerpen håper også å se mange lokale fjes her.

- Hit kan folk komme å ta seg en middag til nydelig utsikt mot Glomma. Vi har veldig stor tro på dette tilbudet, og det vil løfte trafikksenteret veldig. Ingen andre tilsvarende anlegg i Norge, Sverige eller Danmark har slike fasiliteter på anlegget, sier Schjerpen.

Vil trolig merkes i Våler

Selv om hotellbyggingen er veldig positiv for videre vekst på Vålerbanen, er den ikke like positiv for øvrig hotelldrift i Våler.

- Hotellene i Elverum vil nok ikke merke dette nevneverdig. Der er vi bare en dråpe i havet når det gjelder overnattinger. For Heia Hotell derimot kan nok dette slå uheldig ut. Vi valgte likevel å bygge, og mener dette er viktig for våre kunder og utvikling av anlegget, sier Schjerpen.