• BESTILLINGER: Det kan bestilles alt fra kringler og bestillingskaker, til steinovnsbakte havrebrød og skolebrød.

De to siste onsdagene i oktober kjører Ivar The Cakemaker ut bakevarer kostnadsfritt til hele Solør som et prøveprosjekt.

- Slår dette an, vil jeg ha fast utkjøring hver onsdag. Det er mulig å bestille alt fra kringler og bestillingskaker til steinovnsbakte havrebrød og skolebrød, som har vært den store bestselgeren siden oppstarten i januar. Det er også mulig å bestille konditorvarer, som for eksempel makroner med bringebær, pasjonsfrukt, salt karamell og snickers, forteller en optimistisk Bakke. 

BESTILLINGER FRA HELE SOLØR

Det har kommet inn bestillinger fra hele Solør, så bilen er fylt opp med drivstoff og bakevarer.

- Neste onsdag vil det også bli mulighet for å bestille varer fra Gårdsmatutsalgets sortiment, som for eksempel Eva Molbergs kjente bringebærdrikke. Kunden vil kunne betale på Vipps, med kort eller kontant, fortsetter Bakke. 

Bakke ønsker å gi et tilbud til de som har utfordringer med å komme seg til butikken. 

- Jeg tenker at dette er et fint tilbud til Solunger som ikke har så lett for å komme seg ut til butikken, samtidig som det vil gjøre handlingen enklere for folk som kjenner på tidsklemma. Samtidig vil jeg at alle skal få mulighet til å kjenne smaken av nybakt, forteller Bakke. 

GODE BARNDOMSMINNER

Han har gode barndomsminner fra Grinder, fra tilsvarende utkjøring av bakevarer.

- Som smågutt på Grinder, husker jeg godt den blide bakeren i den lyseblå varebilen som kjørte rundt med bakevarer hver tirsdag. Bestemor og jeg sto på trappa og ventet, og synes vi kunne kjenne lukten av bakst lenge før vi hørte motorduren, forteller Bakke. 

Denne bakeren var en av flere som var inspirasjonen til å starte i bakeryrket. 

- Jeg var for liten da til å huske hvem som kjørte ut, men mener det var en baker fra Brandval eller Roverud. Hvis noen kjenner til denne bakeren, så ta gjerne kontakt med meg. Han er en av flere som har vært med å inspirere meg til å velge bakeryrket, sier Ivar «The Cakemaker».