Kjetil Skaslien er et kjent og kjært navn på Finnskogen, og har også gjort seg bemerket utenfor skogen både med album med finnskogtema, som norgesmester i trekkspill og verdensmester i hurtigspill.

Feirer eget 80-årsjubileum

I sommer fyller han 80 år, og feirer sitt eget jubileum samtidig med Finnskogdagenes jubileumsarrangement.

På Eldrehuset på Svullrya lørdag 13. juli klokken 15.00 tar han med seg flere musikere til jubileumskonsert. Blant annet har han med seg sine nå voksne barn, Anette, Yngve, Cesilie og Marte som har fått inn musikken gjennom "morsmelken", i tillegg til barnebarnet Mathilde.

I tillegg har han med seg kjente navn som «Banjo-Kari» Svendsen, fløytisten Steinar Ofsdal, jazzpianisten Per Husby kjent fra blant annet DaCapo, samt de svenske visesangerne Björn Sandborgh og Anders Stävarby.

- I tillegg blir det også flere familiemedlemmer og andre overraskelser, sier Cesilie Skaslien, som skal synge sammen med faren.

- Dette er bare helt fantastisk, at Kjetil Skaslien vil feire sin 80 års dag på denne måten, under Jubileumsdagene han på måte har skrevet første kapittel på, er i seg selv en stor opplevelse for oss på Finnskogen, forteller statsminister Even Wiger i Republikken Finnskogen.

Skaslien er selv født og oppvokst på Svullrya på Grue Finnskog og bodde i Svullrya fram til 1979. Han var en av dem som var med og tok initiativet til de første Finnskogdagene, og har vært med på organiseringen fra starten. Han bor nå i Oslo, men tilbringer mye tid på skogen og har et torp på svensk side av grensen.

Billettene er sluppet

Fra før har Finnskogdagene sluppet tre andre store navn. Arja Saijonmaa, Mari Boine og Cecilia Wennersten. Disse er trekkplasteret fredagskvelden på Finnetunet.

- Vi har merket en enorm interesse for Finnskogdagene generelt, og for jubileumskonserten spesielt. Det er svært gledelig, kommenterer statsminister Even Wiger

Med Skaslien bekreftet på plakaten er programmet i ferd med å fylles opp.  Vi har fortsatt noen godbiter på lager, men vi mangler fortsatt noen detaljer får å kunne lansere dette nå, forteller Statsministeren.

Billettene er i salg fra fredag, 5. april, og er tilgjengelige på Ticketco, samt på utsalgssteder på Svullrya.