• 3-MÅLS SCORER: Marte Enkerud Lauten med godt spill og 3 scoringer.

Tirsdagens  motstander på Idrettsparken Kjellmyra, Sander/Skarnes, lå før kampen på sisteplass på tabellen med kun 2 poeng etter 8 spilte kamper. Men i 1.omgang var det ikke så stor forskjell på lagene, hjemmelaget hadde ballen klart mest - men skapte få sjanser. Til det var det for mye enkle balltap, lite presise pasninger og dårlige mottak. Stillingen til pause var 0-0, helt greit etter spill og det lille som var av sjanser.

Ikke vet vi hva trenerteamet med Stian Lauten og Stefan Karlsen sa i pausen, men i 2.omgang var det klasseforskjell mellom lagene. Og ikke minst viste Marte Enkerud Lauten seg fram, med 3 fine scoringer.

3-målscorer marte enkerud lauten

Rett etter pause kom den første scoringen, på et kjempeskudd fra midtbanedirigent Lauten. Og etter 59 minutter scoret hun nok et kjempemål, denne gang fra 25 meter! Keeper var så vidt på ballen, men den gikk i krysset og inn - kjempescoring! 2-0 og veldig fortjent. Rett etterpå hadde bortelaget en stor sjanse til å redusere, men keeper Heidrun Borgedal vartet opp med en kvalifisert redning. Og de hadde hun flere av i omgangen, kun bra keeperspill sørget for at hjemmelaget holdt nullen.

Etter 64 minutter var det spissen Eline Jensen sin tur, hun gjorde det meste selv og alene med keeper satte hun ballen kontrollert i hjørnet. 3-0 og kampen var punktert. Men Marte Enkerud Lauten var ikke ferdig med det, hun satte inn kampens siste scoring på heading etter corner i det 66.minutt og 4-0.

Midtstopper og kaptein Anne-Grete Hansen hadde mange gode dødballer i kampen, dette skapte flere store sjanser for hjemmelaget. 

Det unge Kjellmyra-laget har ei meget god sentrallinje med nevnte Hansen og Emma Vestby Kornstad som stoppere og med Marte Enkerud Lauten som midtbanegeneral. I tillegg er resten av laget meget løpsvillige og har en meget driblesterk og rask venstrekant i Bodil Smedsrud. Et spennende ungt lag å følge framover.

fornøyd trener

Hovedtrener Stian Lauten var selvsagt fornøyd med 4-0 seier på hjemmebane:

- 2.omgang er bra, men vi sliter med presisjonen i 1.omgang. Vi er under pari i dueller, vi vil litt for lite ser det ut som. Men i 2.omgang har vi full kontroll. Vi fant tilbake til det gode spillet vi hadde i vårsesongen, men måtte bruke én omgang for å få det til. Alt i alt er jeg meget godt fornøyd med lagets prestasjon i dag, smiler Lauten.

- I dag stilte vi med et rent damelag, men vi kommer til å fylle på med J16-spillere utover høsten. Det er moro å se jentene viser så stor framgang, så dette blir en bra høstsesong, sier en blid trener.

Kjellmyra - Sander/Skarnes 4-0 (0-0)

Laget: Heidrun Borgedal, Anna Bjørneseth - Anne-Grete Hansen - Emma Vestby Kornstad - Line Strand, Kajsa Villadsen - Marte Enkerud Lauten - Kristine Husum - Sina Lindberg, Eline Jensen og Bodil Smedsrud.

Innbyttere (som alle spilte):

Ida Tuftedal, Lene Holtet, Marte Bekkemoen og Michelle Larroved.