Mange kjenner Kjell Ivar Wålberg fra sin jobb som journalist i Glåmdalen. Nå har han flere år bak som som pensjonist, men det er travle dager for den erfarne journalisten fra Grue Finnskog.

Som pensjonist har han fått tid til å jobbe enda mer med foto enn tidligere, og det er imponerende hva Wålberg har klart å fange på linsa nesten rett utenfor husveggen på Grue Finnskog.

«Galleri Bjørnen» har han innredet i et lite bygg ute på gårdsplassen på Nordre Lønnhaugen, omlag 8 kilometer nordøstover fra Finnskogen Turist og Campingsenter på Grue Finnskog. I pinsen håper han mange kommer for å se bildene Roy Lønhøiden og han selv stiller ut.

- Det er åpne dager i villmarksgalleriet. Jeg stiller ut mange fotografier av ville dyr, og i stor grad fra nærmiljøet. Roy viser landskapsbilder, og søndag byr han også på gratis konsert, sier Wålberg.

Roy holder gratiskonsert

Utstillingen er åpen lørdag og søndag fra klokka 12.00 til 16.00, og Lønhøiden starter sin konsert klokka 14.30 på søndag.

- Ulv, jerv og gaupe har jeg sett og tatt bilder av selv. Det unike er at mange av bildene som blir utstilt i dette galleriet er tatt på 200 til 250 meters avstand fra galleriet, sier Wålberg.

I utstillingen finnes også bilder av elg og andre «vanlige» skogsdyr. Men det er ikke disse Wålberg er mest opptatt av.

- Dyr som folk kan sveive ned ruta for å ta bilder av er ikke så interessant. Men jeg har med slike dyr også, men da med litt spesielle motiv. For eksempel ett av elg der elgen står og pusser redskapen sin, smiler Wålberg.