• 1,5 STILLING: Aleksander Bredesen (til høyre) og Åge Mellem skal jobbe hos Autoexperten på Kirkenær. Målet er å utvide med en stilling til.

For Wenche Huser Sund er snorklipping en av de artigste jobbene som ordfører i Grue. Ekstra artig var det mandag formiddag da hun kunne ønske Autoexperten velkommen til Norge og Kirkenær. Bak satsingen står Alina Drazkowski, Herbjørn Haug og Aleksander Bredesen. De har investert omlag én million kroner i det nye verkstedet.

- Vi skriver litt historie på Kirkenær i dag. Jeg tror vi har behov for flere bilverksteder, og her har det blitt veldig fint. Jeg ønsker lykke til med satsingen her på Kirkenær, sier Huser Sund.

Går fra trygg jobb

Aleksander Bredesen har jobbet i flere år hos Møller Bil i Elverum. Nå er han inne på eiersiden hos Autoexperten på Kirkenær, og her skal han også jobbe som daglig leder. Med seg på laget har han Åge Mellem i halv stilling.

- De siste nettene har jeg nok ikke sovet like godt hver natt, men nå som det står ferdig er jeg veldig optimistisk. Den første uka er allerede full med oppdrag, og det var fullt før vi åpnet i dag, sier Bredesen.

Med et nytt bilverksted på Kirkenær sier det seg selv at kundene må hentes fra et sted. Bredesen tror mange vil sette pris på et nytt tilbud i Grue, og at mange derfor ikke reiser ut for å få service på bilen.

- I dag er det mange som kjører til Kongsvinger eller Åsnes for å få bilen på verksted. Med et sentrumsnært tilbud til på Kirkenær tror jeg flere vil gjøre servicen lokalt, sier han.

Vil satse i Norge

Jan Rosenkvist jobber for Autoexperten i Sverige, og ser positivt på satsingen i Norge.

- Med over 400 verksteder i Sverige er vi godt etablert, og alt burde ligge til rette for at vi kan få like mange verksteder i Norge. Nå skal vi se litt hvordan avdelingen på Kirkenær går først, sier Rosenkvist.

Noen utfordringer fører det naturlig nok med seg å krysse landegrensa, men det har gått veldig fint.

- Regelverket i Norge er litt annerledes på noen områder, men det svenske utstyret vårt har blitt godkjent, og alt har gått veldig fint. Jeg tror ikke 1,5 stilling kommer til å holde her, og at verkstedet relativt raskt bør utvide staben, sier Rosenkvist.

Ordføreren var som vanlig svært positiv, og lovet seg litt bort rett før snoren ble klippet og verkstedet åpnet.

- Bilen til mannen min må snart på EU-kontroll. Den skal vi ta her, sa Huser Sund.