• TAKKNEMLIG: Christer Nilsen i RaanerNorge hadde aldri trodd noen skulle ta regninga, og er evig takknemlig.

Hundrevis av rånere gledet seg til og møtes på Flisa lørdag 14. oktober da beskjeden om at arrangementet ble avlyst kom. Det til stor forskrekkelse fra mange.

- Vi fikk beskjed fra politiet at vi måtte betale for at de skulle være tilstede denne lørdagen. Det var snakk om mange tusen kroner, og vi hadde ingen mulighet til å få til det på så kort tid. Derfor ble arrangementet avlyst, sier Christer Nilsen i RaanerNorge.

Han driver organisasjonen sammen med Jørund Husfloen Tronstad i fra Rendalen, og begge ble svært overrasket da musikeren Petter Kristiansen (bedre kjent som Katastrofe) plutselig sendte melding. Han skulle ta regninga!

- Jeg fikk helt hetta da jeg fikk melding fra Christer om denne beskjeden fra Katastrofe. Petter har nok fulgt litt med på oss og miljøet gjennom TV-serien Wunderland, og da kanskje gjennom Torodd som er en god venn av oss. Ellers er det jo mange rånere som hører på musikken hans, sier Husfloen Tronstad.

Inntil 15.000 kroner

Nilsen viser oss meldingen hvor det står svart på hvitt. Katastrofe betaler politi inntil 15.000 kroner for at treffet skal bli noe av. Fakturaadresse var vedlagt i meldingen.

- Dette hadde vi aldri trodd skulle skje. Det så veldig mørkt ut helt til jeg fikk denne meldinga, og folk er så glade for at vi likevel kan arrangere, sier Nilsen.

Opplegget blir som tidligere at rånerne samles i Flisa sentrum. Primært er det plassene ved Europris og Coop som brukes. Folk bes innstendig om å bruke søppeldunker, og følge trafikkregler. 

- På sist StreetMeet hadde vi rekord med 400 biler. Dersom en regner tre til fire personer i hver bil skjønner en fort at her er det mye folk på Flisa. Nå gleder vi oss stort til denne lørdagen, og Potetbarkeren har alt meldt at de kommer, smiler Nilsen.

Katastrofe har ikke mulighet til å være med på treffet selv denne gangen, men i følge Nilsen er det ikke utenkelig at han dukker opp ved et senere tidspunkt for å spille.