• LEVERER: Mens Solørradioen er på besøk kommer denne dama for å levere et par jakker og et par sko. På spørsmål om hvor hun hadde lest eller hørt om dette, svarer Anne Marie Foseid at hun er mora til medeier Kristin Korbøl.

– Gjenbruk er tingen og miljøvennlig er det også. Mange har sikkert noen skatter som bare henger i skapet, men det vil vi prøve å gjøre noe med, forteller Kristin Korbøl, medeier i Joker Amundsen i Hof.

Midt mellom to hyller i nærbutikken i Hof står stativer med klær, sko og vesker. Slik har det stått siden slutten av august, og salget går bra, ifølge Korbøl. 

Idéen fikk hun da hun så en Joker-butikk i Nordland som hadde startet gjenbruk-utsalg inne butikken.

– Dette kan være noe for oss, tenkte jeg. Vi ønsket å gjøre noe annerledes, og vi har jo ganske god plass i butikken vår. Og sist, men ikke minst, så håper vi jo at dette kan føre til mersalg.

– Spennende

Saken er enkel; Ta med deg det du vil selge, skriv Vipps-nummeret på for eksempel plagget og heng det på stativet.

Prisen bestemmer du selv. Eneste kravet er at klærne må være rene og hele, ifølge Korbøl.

Og finner du noe du vil ha, Vippser du direkte til selger og tar med deg varen.

Pengene går altså direkte til selger, og Joker Amundsen har ingen fortjeneste - annet enn flere kunder i butikken.

– Jeg synes dette er spennende. Klærne får ikke henge her mer enn én måned, fordi det skal være litt spennende å komme i butikken - om det er noe nytt på stativene. Mange har vært her, og jeg håper enda flere kommer, sier Korbøl.