Søstrene overtok blomsterbutikken etter Edna Nordli 1. mai i 1989 og startet deretter opp med dameklær i 2000. Nå har Karin passert pensjonsalder og Eva som bor på Hamar, synes det blir for tøft å drive butikken videre alene. 

- Vi har holdt på i drøye 28 år! Ikke i selve bygget, men butikken har vi drevet i 28 år. Først var vi i Otto Berntsen-bygget fra 1989 til 2002, da flyttet vi hit i Floeng-bygget og her har vi nå vært i 15 år. I starten var det «bare» blomster, og etter hvert fikk vi inn gaveartikler og litt forskjellig. Vi drev også en filial i Vålersenteret en periode, men fant ut at det egentlig var sløsing med ressurser, så da gjorde vi i stand 2. etasje i Berntsen-bygget. På den tida var vi ganske kreative, det var ikke et år uten at vi fant på et eller annet, ler Eva Strætkvern. 

startet med klær i 2000

I den «kreative perioden» kom ideen om å starte med klær opp. 

- Da var det på igjen og gjøre om 2.etasjen i Berntsen-bygget, men etter hvert fant vi ut at å drive med klær i 2. etasje, ikke alltid var like enkelt. Det var ikke alle som kom opp trappa, og hvis begge var oppe i 2. etasje samtidig, så var det jo ingen i 1. etasje da kundene kom i butikken. Det ble mye enklere å drive butikk i de nåværende lokalene våre, forteller Strætkvern. 

 Da du har drevet butikk i 28 år, sier det seg at tidene har forandret seg. 

- Blomsterbutikken har forandret seg mest, men klesbutikken er til dels det samme. Det er jo litt «berg og dalbane» i perioder, og det er ikke alle perioder som er like gode. Jevnt over har det gått i positiv retning og vi har mange trofaste gode kunder, fra mange plasser - ikke bare lokalt, sier Strætkvern. 

Nå har de altså bestemt seg for å selge butikken, selv om det ikke var en enkel beslutning. 

- Vi har hatt noen som har vært interessert, men vi har jo ikke markedsført noe salg foreløpig. Vi har rett og slett ikke hatt tid til å gjøre det, men vi er positive og vi håper inderlig at noen overtar etter oss! Mange av kundene lurer jo på hvordan det skal bli, hvis ingen overtar etter oss. Vi jobber for å få noen til å overta, og både håper og tror at det skal skje, sier Strætkvern. 

- flere valgmuligheter

Det er flere valgmuligheter for de som er interesserte.

- Ja, her er det egentlig bare fantasien som stopper deg! Du kan kjøpe hele bygget, med 3 leiligheter som det bor folk i og få leieinntekter, du kan enten drive blomsterbutikk eller klesbutikk eller begge deler som vi har gjort. Vi kan også beholde bygget selv og leie ut til noen som vil drive butikken. Her er det mange muligheter, sier Strætkvern. 

Hvis det mot formodning ikke skulle komme noen kjøpere, har søstrene planen klar. 

- Vi driver uansett ut året, så får vi vurdere på nytt da, i tilfelle vi ikke har noen kjøpere. Da blir det eventuelt opphørssalg, men det håper jeg inderlig at vi slipper! sier Eva Strætkvern, den ene halvdelen av Karin og Eva i Våler.