De siste ukene er det mange Åsnes-sokninger som har hevdet seg svært bra sportslig, og medaljene tikker inn. Åsnes-ordfører Ørjan Bue mener dette må feires, og inviterer til kakefest på Åsnes folkebibliotek lørdag fra klokka 11.00.

- Det har skjedd så mye bare i løpet av de siste ukene. Vi har norgesmestere og verdensmestere, og medaljene tikker inn. Dette må vi feire, og derfor inviterer vi innbyggerne til gratis kaffe og kake, sier Bue.

Kaken leveres av Ivar The Cakemaker som startet bakeri på Flisa rett over nyttår. Bue tror det bør lokke mange.

- Bakke er jo selv en verdensmester innen kakebaking spør du meg, og jeg regner med at hele kaka blir borte i løpet av dagen, sier Bue.

Takker apparatet også

Ikke bare skal idrettsutøverne hedres. Ordføreren mener det er viktig å huske apparatet rundt de sportslige prestasjonene.

- Dette er et signal til de ildsjelene og idrettslagene som står bak og hjelper disse flotte utøverne fremover, sier Bue.

Han utelukker ikke at det blir flere slike markeringer i tiden som kommer, og han lover å stille med gratis kake til innbyggerne i takt med at medaljene tikker inn til sambygdingene.