• TENT: Julegrana ble tent, og den lyste i ensom majestet etter at folk hadde dratt hjem.
  • GODTEPOSER: Alle barna fikk som vanlig en godtepose av nissen, og de sto pent i kø.

Den offisielle åpningen foregikk i tradisjon tro med julegrantenning utenfor Rådhuset. Og selv om det var mange som hadde fått en sniktitt på gata i dagene før, var det stor begeistring å skimte blant de mange som tok turen ut.

Og grunnen til at gata har lyst i flere dager, og ikke kun fra og med lørdag sier Bjørn Martin Brandett, som er leder i Handelstaden at er pga. sikkerheten.

- For de som lurer på hvorfor julegata har lyst siden onsdag, så er det på grunn av sikkerheten. Vi må også benytte anledningen til å få takke alle støttespillerne som har bidratt til at vi har fått ny julegate. Vil også takke alle som har stått på på dugnad, sier Brandett til applaus fra de fremmøtte.

Spleiselag i Åsnes

Den prangende gata fikk en prislapp på i underkant av 300.000 kroner, og det er et solid spleiselag med fra lokale aktører, med blant annet Sparebanken Hedmark og Grue Sparebank som gikk inn med 50.000 hver.

Tanken har vært å ikke forandre for mye fra den gamle julegata, og den er spesialbestilt med den gamle som mal. Foruten om dette er det gule LED-pærer i den nye utgaven.

Det var en koselig julestemning på Flisa, og det visste de voksne å sette pris på. For de yngste var det nissen og «nissens hjelper» som var det mest spennende, og etter en times tid med sang, nissebesøk og gave fra nissen var det hele over og folk tuslet nedover Kaffegata som ønsker julen hjertelig velkommen.