• TRENER: Stein Johannesen er fortsatt trener for Grue K3 og ser fram til seriestart mot Vestre Toten.

Det er alltid noen utskiftninger i spillerstallen fra sesong til sesong, og spesielt i vårt distrikt flytter spillerne for å gå på skole utenfor distriktet. Det medfører at spillerstallen blir yngre og yngre, men i Grue-håndballen er de optimistiske og tror på nok en god sesong.

Trener som i fjor er Stein Johannesen.

- Vi har fått inn to nye spillere utenfra, og tatt opp tre spillere fra egne rekker. 4-5 spillere har gitt seg, men stallen er ganske lik den vi hadde i fjor og det er normale forandringer i en spilletropp, forteller Johannesen. 

- mange gode spillere

Troppen denne sesongen er altså både yngre og tynnere enn i fjorårets sesong. 

- Det er jo tynt i hele området vi tilhører, men vi har 14 spillere i stallen og det er en «treners drøm» så lenge alle er skadefrie. Og ja, de er yngre enn de var fjor, da vi ikke har noen seniorspillere i år. Det er «bare» jenter 18 spillere og disse går VG1, VG2 eller VG3 på videregående. Men mange av de er gode da! Det er en grei jobb å være trener for disse jentene, sier Johannesen. 

Målsetningen for sesongen er å prestere som i fjor, det vil si å kjempe i toppen i 3. divisjon.

Mange av lagene i avdelingen er de samme som i forrige sesong, og det er kun Kongsvinger som blir lokaloppgjør i år, da Flisa spiller i 4. divisjon i år. 

- Det er fint for unge jenter å kunne reise til en kamp, uten at det er blir «mer enn en kamp», som et lokaloppgjør ofte blir. Slik sett er det litt mer behagelig å slippe unna mange lokaloppgjør, men samtidig er det viktig for vårt område at vi har kamper som trekker folk og skaper interesse. Det eneste lokaloppgjøret vårt denne sesongen, er Kongsvinger, og de blir sikkert gode i år, sier Johannesen.

- bratt læringskurve for de yngste

Hva slags forventninger har du til sesongen, er det noe spesielt du ønsker å oppnå med laget?

- De er jo veldig unge, så vi ønsker veldig at de gjennom de 22 kampene, skal klare å utvikle større grad av spilleforståelse og gjøre spillerne 2-3 år mer voksne i «håndballhodet» sitt. Vi møter lag som er både rutinerte og gode, flere av lagene har spillere som har spilt i høyere divisjoner. Det blir en utfordring for en 16-åring, det holder ikke bare å «skru på tenninga» og ha maksimal innsats. Det blir en bratt læringskurve i forhold til det taktiske for mange av spillerne, sier Grue-treneren. 

Søndag klokka 17.00 er det seriestart i Gruehallen mot nyopprykkede Vestre Toten.

- Vi er klare! Vi har trent godt, og hatt mange økter med sinnsykt bra trykk. Mange av jentene har virkelig «skrudd opp» noen hakk på nivået, og vi har hatt et fint løft på de yngste. Vi er så klare som vi kan være 10. september, men så er det noe spesielt da du driver med et «uferdig produkt». Med så unge jenter er de jo uferdige, og du må forvente at de blir bedre. Vi er så klare vi skal være 10. september, både fysisk og håndballmessig, og så har vi masse å gå på, lover Stein Johannesen. 

Her er hele Grue-troppen:

Oline Neser, 17 år, målvakt

Maja Hansen-Møllerud, 15 år, linjespiller

Maiken Reigstad, 18 år, bakspiller

Birgitte Sørby, 18 år, kantspiller

Thea Bråten, 16 år, kantspiller 

Alvilde Westby Skyrud, 16 år, bakspiller

Sandra Syvderud, 18 år, linjespiller

Madeleine Mella, 17 år, bakspiller 

Kirsten Sørby, 18 år, målvakt 

Frida V. Njålsson, 17 år, bakspiller

Ida S. Skarpnord, 16 år, bakspiller

Silje Syvderud, 18 år, kantspiller 

Camilla Sørby, 18 år, kantspiller

Anna-Sofie Sandberg, 17 år, bakspiller