• FORTSATT MED: Erik Holtet var med i mange år som spiller, men de rundt 15 siste årene har han vært ansvarlig for juleturneringa.
  • DUELLER: Flisa fotball og Braskereidfoss har hatt mange herlige dueller i innendørsfotball. Flisa vant i fjor 1-0.

Det sammensatte laget «Grismilt Rovers» vant i fjor og har nå to strake seire. Vinner de i år også, får de vandrepokalen til odel og eie. 

- Grismilt Rovers slo Flisa Fotball i finalen i fjor, det stod 2-2 etter full tid og etter «sudden death» ble det 3-2 til Grismilt Rovers. Laget ledes av Jonas Enkerud og Martin Flismyren og har med lokale spillere, forteller Erik Holtet i Flisa fotball.

Det er Flisa fotball som arrangerer innendørsturneringa og Holtet har vært med i mange år. 

- Først var jeg med som spiller i mange år, men de siste 15 årene tror jeg det er, så har jeg hatt ansvaret for turneringa. Turneringa heter Victus Julecup for 2. året på rad, sier Holtet.

Turneringa har vært igjennom forskjellige faser, både antall dager den har vært gjennomført og ikke minst har mange forskjellige lag vært med gjennom årene. 

- De første årene ble turneringa arrangert både 2. og 3. juledag, men ettersom 2. juledag er en stor festdag – så det ble det kuttet ned til 1 dag etter hvert. Før var Åsneshallen helt full under turneringa, men de siste årene har det ligget stabilt bra på 250-300 tilskuere. Mange av lagene har vært med i flere år, men vi har også hatt med lag som Elverum, KIL, Ottestad, Nybergsund og svenske Rännberg ett år, sier Holtet. 

Vinneren av Victus Julecup 2017 får 3.000 kroner og vandrepokal, mens 2. og 3. plassen får gavekort fra Intersport på Flisa. I tillegg kårer en jury også beste utespiller og keeper. 

- I fjor var det Jonas Enkerud fra Grismilt Rovers som ble beste utespiller, mens Anders Flismyren Helland fra Flisa fotball ble beste keeper, sier Holtet. 

Reglene det spilles etter, er ikke helt som i futsal – det er gjort noen endringer. 

- Ja, vi har gjort noen endringer, for å få enda mer publikumsvennlig fotball. Alle lag er garantert 3 kamper. Hvert lag kan bruke opptill 11 spillere, og det er 4 utespillere og keeper på banen samtidig. Det brukes vanlige håndballmål og håndballbane. Spilletiden i innledende kamper er 1 x 20 minutter, mens det i sluttspillet spilles 2 x 15 minutter. Uavgjort kamper i sluttspillet avgjøres ved «sudden death» innen 3 minutter, deretter straffekonkurranse. Straffer i turneringen tas som «ishockeystraffer», forklarer Holtet. 

Innendørsturneringa har «alltid» hatt 2 dommere. 

- Det er en kjempefordel for spillerne, da dommerne posisjonerer seg som i håndball. Geir Nygård har de siste årene vært meget behjelpelig med å skaffe dommere og det er vi veldig takknemlige for, sier Holtet. 

Turneringsgeneralen oppfordrer folk til å møte opp i Åsneshallen 2. juledag. Lagene Holtet forventer skal delta, er: Br.foss, Grue, Hof, Kjellmyra, Vaaler, Flisa fotball, Grismilt Rovers og Solør Futsal.