• SNEKKERVERKSTED: Det ble ikke noe strikking på gutta, men Kjell Korbøl og flere har vært på snekkerverksted.

Julemessa starter klokka 11.00 og varer fram til klokka 16.30.

- Det blir også servert middag, mellom klokka 13.00 og 16.00. Vi prøver å få i gang en «gammel og tradisjonell» julemesse her i Hof Åsa. June (Sandal) startet opp ei julemessegruppe og fikk med seg «halve Åsa» omtrent, ler Kjell Korbøl.

- Vi hadde julemesse for to år siden også, men da hadde de sittet hjemme og lagd tingene sine, men nå har de møttes og hatt det trivelig sammen mens de har produsert ting som skal selges på julemessa, sier Korbøl.

- har møttes jevnlig siden i sommer

June Sandal står bak julemessegruppa og de har holdt på en god stund allerede. 

- Vi har møttes omtrent én gang i måneden siden i sommer, og vi har gjort mye hjemme også. Dette er første året vi gjør det på denne måten. så fra neste år vil vi nok samles månedlig gjennom hele året, forteller Sandal. 

I tillegg til fine produkter til jul, blir det også mulig å få kjøpt seg middag under julemessa.

- Samtidig som du gjør juleinnkjøp, blir det også middagservering som grendehus-komiteen står bak, og «ryktene går» om at det blir servert juleskinke. Vidar Møllerud skal spille for oss gjennom hele dagen. Det blir også loddsalg, og det blir trekning på slutten av dagen - med kjempefine premier! forteller Sandal og Korbøl.

- skal koke smultringer under julemessa

Gjengen bak julemessa ønsker å få til en tradisjonell julemesse igjen.

- Det blir utrolig mye fint som skal selges, det meste er hjemmelagd og det blir småkaker og vi skal koke smultringer på dagen, og de kommer nok til å gå unna. Her blir det julestemning! Myrvang gård kommer med mye forskjellig også, bringebærsaft blant annet. Solveig Røsås kommer også med englene sine, smiler Sandal. 

Mange i Hof Åsa har vært med på forberedelsen til årets julemesse.

- Vi var vel 20 stykker på første møtet, men det har blitt noen færre etter hvert, vi har vært rundt 10 på slutten. På snekkerverkstedet har det vært 4-5 som har vært med. Det blir mye forskjellige til salgs, store utenisser i tre, sokker, luer, votter, julekranser, lys, strikkede nisser, decoupage, kaker, smultringer, tepper og blomster blant mye annet, sier Sandal og Korbøl.

Årets julemesse i Hof Åsa er altså søndag 12. november med oppstart klokka 11.00.