I fjor kunne Våler ønske velkommen til åpning av en ny og flott julegate i sentrum. Årets julegate inneholder enda mer lys, og det blir en flott ramme på området ved Kommunelokalet. Det er også her julegata skal åpnes fredag 1. desember fra klokka 18.00.

Men opplegget starter allerede en time før. Da blir det kinovisning i Stallen, og det er Disneys film «Nå er det jul igjen» som vises her. Det blir også servering av gratis gløgg og pepperkaker.

- Okke Bloem kommer tilbake i år for å ta julekortbilder. Det er gratis, og tilbudet var veldig populært i fjor, sier Ståle Bryhn i Våler Fokus.

I fjor delte Blåengsnissen ut over 250 nissepakker, og han har varslet at han kommer tilbake med pakker også i år.

Ordfører Lise Berger Svenkerud står for den offisielle julegateåpningen klokka 18.00, og etter dette blir det gang rundt juletreet. Arne Moseng og Vaaler Sangforening leder an allsangen. Samtidig er også Kirkens Julemesse åpen frem til klokka 19.00.

- Alle barnehagene i Våler er oppfordret til å lage julepynt til å henge på treet ved Kommunelokalet. Vi håper det kommer mye fin pynt til treet, smiler kultursjef Cathrine Hagen.