• LITE SNØ: God stemning og bra trafikk i Kaffegata, uansett vær.

Tradisjonen tro, arrangerer Handelssenteret Flisa Julefestival denne helga. Den nye julegata er på plass, og de mange bodene fyller Kaffegata med mye spennende produkter. I tillegg har alle butikker gode tilbud, og folk tar gjerne turen for å se og oppleve julestemningen.

- Det var litt stille fra morgenen, men nå har trafikken tatt seg opp, sier Johnny Enger på Eurosko Flisa.

Fotballspillere fra Åsa/Hof/Kjellmyra/Flisa tok i mot gaver og penger for Frelsesarmeens julegryte, inne på Stormarkedet:

- Det er ganske mange som har gitt gaver, og det er folk innom hele tiden og gir penger, sier Joachim Larsen Einarsrud, Ken Andre Granheim og Daniel Sæther.

Slakting av gris var også populært, for både små og litt større. Per Risbergseter slakter gris på "gamlemåten" fortsatt og det er ikke alle i den oppvoksende generasjon som har fått denne tradisjonen med seg fra barndommen. Det var også mange godt voksne som var tilstede, og Risbergseter forklarte hva han gjorde underveis i slaktinga.

ros til de som strør veiene våre

Terje Husebæk i Fargerike Flisa, var imponert over de som strør veiene våre:

- Nå har de gjort en god jobb, de var tidlig ute og strødde på veier og fortauer. Heldigvis gikk regnet over i sludd, noe som også gjorde det litt mindre glatt. Trafikken i butikken har tatt seg opp utover dagen, og vi er fornøyd med besøket hittil. Vi har også åpent i morgen, og håper at mange kunder tar turen innom oss da også, sier Husebæk.

Generalen bak Julefestivalen, Odd Erland Dalen, var fornøyd med trafikken:

- Været gjør jo selvsagt at det er noen som velger å holde seg hjemme, men det er bra trafikk i gata uansett synes jeg. Det er mange unger som er med på aktivitetsløypa, og det rusler folk over alt. I går var det veldig bra trafikk. Været ute gjør også at det er fint å trekke inn i butikkene. Ivar Bakke skal vise fram bygging av pepperkakehus etterpå, og der regner vi med det blir folksomt, det foregår i gamle Kristiane Holtet-butikken, forteller Dalen.

klargjør for festaften med thosebricks

Tore Huuse Øwre i Flisa Allianseidrettslag, var også en tur i gata:

- Vi åpner dørene til Bjørkheim, og har rigget plasser til ca 170 personer. Du MÅ ikke være påmeldt for å komme, det er bare å komme uansett, dørene er åpne og vi tar inn alle vi får plass til. Håkons camping og Kiwi Flisa har sponset oss med brus og pølser. Vi skal steike vafler, åpen kiosk og "Ivar the Cakemaker" har lagd egen Thosebricks-kake! Dette kommer til å bli "gærbra", så det er bare å møte opp, oppfordrer Tore Huuse Øwre.

"Tagyourshoes" har som vanlig stand der det skjer noe:

- Det har vært mange innom, og vi selger bra med sko, også på nett, sier Kristian Botten Pedersen.

Undertegnede ble så imponert over skoene, at det ble med et nytt par hjem også.