Når Kjellmyra Idrettslag blir 100 år skal det selvsagt markeres. Blant annet planlegges det et stort opplegg i Idrettsparken 3. mars neste år, og her blir det skirenn med kjente skigåere med påfølgende festmiddag etterpå.

Men feiringen av 100 år i 2018 allerede i gang. Akkurat nå er jubileumsboka til Kjellmyra Idrettslag til trykking hos Flisa Trykkeri, og til helga lanseres boka som 16 personer har jobbet med i lang tid.

- Det ble nok mye mer jobb en vi hadde sett for oss. Da Kjellmyra Idrettslag var 50 år ble det gitt ut en jubileumsbok, og denne har vi gitt ut på nytt inne i denne boka. I tillegg har vi skrevet om de neste 50 årene for idrettslaget, og også involvert næringslivet på Kjellmyra de siste 100 år, sier Bjørn Ola Bakken.

Han er én av ildsjelene bak boka, og mener boka kan bli en viktig historiebok for Kjellmyra i tiden som kommer. Nedslagsfeltet til boka er fra Klokkarmoen til Nyåa.

- Det er viktig å ta vare på historien, og om 10 år blir nok denne boka kjempeviktig da mange av de som kan historien er borte. Vi må ta vare på historien vår, og det gjør vi gjennom denne utgivelsen, sier Bakken.

Ikke tilfeldig lanseringsdato

Det er ikke tilfeldig at boka lanseres én måned før jul. Opplaget er på 1.100 bøker, og gjengen som har jobbet med boka håper den blir å finne under mange juletrær i år.

- For mange er det utfordrende å finne den perfekte julegaven. Men har du tilhørighet til Kjellmyra er dette garantert en gave som faller i smak, sier Bakken.

Sparebank1 Østlandet har sponset utgivelsen med 50.000 kroner, og et eventuelt overskudd fra boka går tilbake til idrettslaget. Med et opplag på 1.100 bøker er det ingen hemmelighet at nedslagsfeltet er langt større enn bare Kjellmyra. For det bor ikke så mange i området i dag.

- Men det er mange som har flyttet ut, og de er interesserte i historien til hjemplassen sin. Ihvertfall håper vi at mange vil kjøpe boka vår, sier Bakken.

Boka kommer for salg hos Joker Kjellmyra, Åsnes Folkebibliotek og Flisa Trykkeri. I tillegg er det mulig å bestille boka direkte hos idrettslaget slik at den kan sendes i posten. Sistnevnte er forbeholdt de som bor langt unna.