• FINE LOKALER: Paret er fornøyd med lokalene de har i Våler, og roser huseier for all god hjelp.

Fem år med drift av kinarestaurant i Våler har gått strålende for Chen Haifen og Yuan Encai. Mange setter pris på et litt annerledes mattilbud, og kinamat fenger minst like bra i Våler som ellers i landet. Fredag 20. og lørdag 21. oktober skal jubileet markeres.

- Fredag sørger Lasse Johansen for musikken, og lørdag kommer Alan Johansen for å spille opp. I tillegg skal vi på dagen lørdag servere gratis wienerbrød og vaffel til de som kommer for å feire oss, smiler Chen Haifen.

15 år i Norge

Det er 15 år siden paret flyttet til Norge, og i forkant av overtakelsen av kinarestauranten i Våler hadde de jobbet for andre i Oslo og Drammen. Ønske om å drive noe eget tok de til Våler, og det angrer de ikke på.

- Her kunne vi drive vår egen restaurant, og vi trives veldig bra i Våler. Barna våre på 11 og 2 år får en fin oppvekst i Våler, sier Haifen.

Men at det er mye å jobb å drive egen restaurant 7 dager i uka legger hun ikke skjul på.

- Det blir ganske mye å gjøre ja. I tillegg må vi tidlig opp for å få barna avgårde. Men vi har god hjelp av noen venner da det står på som verst. For eksempel under Vålerdagene har vi mange som stiller opp og hjelper oss, sier Haifen.

Et sunnere alternativ

Nordmenn elsker kinamat, og Chen tror det er fordi mange ønsker et litt sunnere alternativ. Samtidig er det mye smak i kinamaten.

- Det er mye grønnsaker, og blanding med kjøtt, fisk og litt forskjellig. Ikke er kinamat så veldig dyrt heller, og det er kinarestauranter nesten overalt i Norge. Her i Våler er folk veldig glade i kinamat ihvertfall, sier Chen.

Selv om kinamat er spesialiteten til Chen og mannen serverer de også norsk mat.

Det er ikke bare folk i Våler som legger turen innom kinarestauranten i Våler sentrum. Da vi var innom hadde et par gjester tatt turen fra Kongsvinger til Våler for å spise. Det synes Chen er ekstra stas.

- Vi får tilbakemeldinger om god mat og god service. Stamgjestene kommer igjen og igjen, og vi håper selvsagt at de tar med seg enda flere, smiler Haifen.

Fremtiden ser hun optimistisk på, og hun er veldig takknemlig for all hjelp paret har fått fra huseier Bjørn Thomas Berget og Våler kommune.

- Alle vil hjelpe oss, og det rører oss. Vi har ingen planer om å flytte fra Våler, forteller Haifen.