• ROSA BANAN: Kreativ innavl genererer ikke nye ideer, påpekte Haugstad. Definisjonen på galskap er å gjøre som før og forvente annet resultat. Skal vi gå fra nå til NY må noen fremstå som rosa bananer. Gjøre nye ting, oppføre seg annerledes. Sørg for å være en rosa banan når det trengs.

Torsdag markerte A2 Media sine første 10 år i Rådhuskinoen Kulturhus på Flisa. Med kake, konsert og foredrag med Ivar Haugstad. Før foredraget dro i gang kunne daglig leder Anita Madshus overrekke en sjekk på 25.000 kroner til Med hjerte for Solør. Det var 5000 kroner over det som var målet.

Dette var mulig fordi over 250 personer hadde betalt 100 kroner hver for å høre foredraget «Hvordan lykkes bedre sammen», som ble levert med lattergaranti.

Anita skrøt også av ordfører Ørjan Bue, som umiddelbart hadde sagt ja da han ble spurt om de kunne få låne kinosalen gratis til formålet. Ivar the Cakemaker hadde bakt ei diger og fin-fin bløtkake, som ble mer enn nok til alle sammen.

Frittgående sosialantropolog

Foredragsholder Ivar Haugstad er utdannet sosialantropolog, men mente selv han var en svært frittgående sosialantropolog. Han titulerte derfor seg som fastantropolog, der han sammenlignet det med en fastlege, en du kunne gå til ved behov. 

Foredrag ble levert med lattergaranti. Og latter ble det til gangs, men også mange nyttige tips å ta med seg i hverdagen, både hjemme og på jobb eller skole.

Haugstad stilte minst like mange spørsmål som han besvare: Hvordan velger vi å tenke når ting ikke går akkurat som planlagt?

Det virket å være en blid og fornøyd forsamling som smilende gikk ut av kinosalen, og slett ikke alle så ut til å ha det travelt med å komme seg hjem. De hadde antagelig lært noe nytt om sosialisering, som de ønsket å praktisere umiddelbart.