Egentlig synes ikke Janne-Mari Negård det er så viktig å markere jubileer. Men ettersom mange jubileer treffer samtidig føler hun likevel det er greit å feire nå.

- Tiden går så fort, og vi koser oss på jobb. Å markere jubileer har vi vært dårlig på, men ettersom vi har vært 15 år på Flisa nå føler jeg likevel det kan være greit å stoppe opp litt, sier Janne-Mari Negård.

Flyttingen en suksess

I ett år har hun hold til i lokalene etter Marikken på andre siden av Flisa Stormarked, og flyttingen hit angrer hun ikke på.

- Vi mente jo selv at butikken vår nede i gata var så synlig. Nå ser vi hvor lite synlig den var, og det kommer så mye folk innom som vi aldri har sett før. Klart det har betydd mye for oss å flytte hit, sier Negård.

- Det har blitt mer butikk?

- Ja, det har jo det. Omsetningen har økt. Men den kan jo fort være borte igjen, sier Negård.

For gullsmedbransjen går en spennende tid i møte. I dagens bruk-og-kast samfunn er det mange som ikke setter pris på smykker på samme måte som før. Det gjør at Negård også blir litt betenkt.

- Det er helt forferdelig for vår bransje at en del ikke lønner seg å reparere. Men vi er kvalitetsbevisste hos oss, og alt avhenger jo av pris, sier Negård.

Ser muligheter på nett

I de moderne tidene har det også åpnet seg helt nye muligheter for den lille gullsmedbutikken på Flisa. Ikke bare fordi nye fjes kommer innom, men verdensveven åpner for handel over det ganske land.

- Vi har jo en nettbutikk, og det er klart vi ser et potensiale på nett. Men samtidig er jeg slik at jeg helst vil se tingene jeg kjøper, og kanskje prøve. De fleste vil nok helst komme innom butikken vår for å se på varene, sier Negård.

Om du er nysgjerrig på hvordan de tre gullsmedene jobber er det muligheter for det hos Gullsmed Janne-Mari. I helga blir det servering av snipper og kaffe til de som stikker innom.